Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Inspirație internațională, proiect de renovare apartament in Milano

Proiectul de renovare a unui apartament în Milano pentru un cuplu tânăr cu doi copii:

Solicitarea a fost deschiderea zonei de living fără a deranja structura originală a apartamentului. Găsind soluții pentru a recupera spațiul și depozitare într-un mod elegant.
O dorință a fost și de a introduce un caracter solar și mediteranean în decorul casei.

Așa cum se întâmplă adesea în Milano, grija și materialele prezente în părțile comune ale clădirii au fost de inspirație, în special marmura verde de la intrare și sticla cu dungi din zonele de serviciu.

Unul dintre punctele cheie ale proiectului a fost acela de a deschide vederea bucătăriei de la intrare regândind spațiul și realizând pereți din sticlă în dungi care să aducă lumină și aer. Masa de bucătărie, prin design, apare într-un volum vitrat în care se vede spațiul interior care amintește de un laborator si de o seră. Pe perete sunt integrate și rafturi din fier pentru plante și plăci de sticlă siciliană.
Zona de zi este concepută ca un spațiu liber mare, delimitat pe o parte, de bibliotecă. Pe toată înălțimea proiectată de co.arch studio. Si care devine și un cabinet de lectură pentru întreaga familie. Pe cealaltă parte este zona de cina. Lampa Tooy NABILA din sticla suflata si alama atârna in mijlocul zonei de living.
Bucătăria este tehnică și funcțională, cu bază și unități de perete lăcuite alb mat și blat negru mat și un strat ceramic realizat cu Biscuit Collection de la brandul italian 41zero42. Spațiul este ironic și distractiv prin podeaua din plăci de ciment cu dungi hexagonale de la Mosaic Factory care proiectează un covor geometric mare.

Același motiv este folosit și în băi: baia de serviciu, care este deschisă și oaspeților, are o bază de ciment albastru închis și cădița de duș de la Galassia în bleumarin mat.
Toate bateriile și cabina de duș sunt negru mat Ritmonio Diametro 35. Intrarea în baia de serviciu ascunde și o spălătorie foarte organizată pe dulapuri. Vitraliul, proiectat de studio, este lucrat manual cu nervuri si servește la delimitarea bucătăriei, a zonei de dormit si a celor mai intime zone ale casei.
Tot în zona de dormit continuă parchetul din stejar italian din lemn de heringbon care parcurge tot restul casei. Baia din zona de dormit are aceeași gresie de ciment. Cu baza de culoare albastru-gri deschis si detaliul robinetelor Ritmonio negre mat.
În dormitorul matrimonial, luminile Aim de la Flos separă zona patului de zona dulapului.
Coridorul este marcat și proiectat de peretele de sticlă. Care devine motivul spațiilor de trecere. Este organizat cu dulapuri mari personalizate, pe toată înălțimea. Care găzduiesc unele dintre operele de artă ale familiei. Precum un frumos tablou al artistului Mario Schifano. Toate ușile sunt la nivelul peretelui pentru a sublinia curățenia și simplitatea spațiilor.

Mânerele sunt LAMA istorice proiectate de Gio Ponti pentru Olivari în varianta neagră.


Fotografie de Riccardo Giancola

Vizitați co.arch

Related posts

ZOOM – un spatiu de baie modern la un pret accesibil

Adina Meyers

Farmecul arhitecturii săseşti la peste un secol de viață

Adina Meyers

Pereții despărțitori din gips carton: avantaje

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe