Home

Îngrijirea pardoselilor: care este cea mai bună metodă?

Parchetul este o soluție atât de la îndemână azi, încât oamenii preferă chiar să renunțe la carpete și covoare în detrimentul pardoselilor din lemn.

În materie de design interior, de mai multă vreme specialiștii recomandă păstrarea unei unități vizuale în încăperile amenajate cu pardoseli din lemn. Dacă îți dorești o identitate cât mai originală pentru casa ta, îți recomandăm să alegi același tip de parchet pentru toate camerele – în condițiile în care vorbim despre apartamente – iar dacă vorbim despre case – vei ține cont de etaje sau de stilul arhitectural pentru a păstra o unitate decorativă.

Astăzi există inclusiv gresie și faianță cu aspect de lemn – din același motiv – pentru a evita situațiile în care fiecare încăpere să aibă un alt stil.

Alege atent parchetul, analizează în detaliu forma, grosimea și culoarea acestuia, astfel încăt să se potrivească per ansamblu dorințelor tale decorative pe termen lung. E o investiție serioasă și trebuie să ai în vedere că nu faci asta anual, deci, până la urmatoarea redecorare (cel puțin) vei suporta alegerile facute.

Ce trebui să ai în vedere când alegi pardoseli din lemn?

Pe cât de atractive sunt pardoselile din lemn, pe atât de important este să știm cum să le întreținem corect și să le asigurăm astfel o durată de viață cât mai mare.

Având în vedere că lemnul și apa nu sunt cei mai buni prieteni – curățarea parchetului se va face atent și folosind o cantitate moderată de apă. Lichidele vărsate (apa, ceai, cafea, sosuri) se vor șterge imediat, deoarece apa în exces poate provoca umflarea pardoselilor din lemn. Mopurile sau lavetele vor fi foarte bine stoarse înainte de folosire.

Câteva trucuri simple de care trebuie să ții cont, dacă vrei să îngrijești corect pardoselile din lemn:

La intrarea în imobil, atât la exterior, cât și la interior, ar fi recomandat să ai un preș sau o carpetă care să capteze murdăria, nisipul sau pitrișul ce ar putea să fie adus pe încălțăminte și să zgărie parchetul.

Periodic  îți recomandăm să aspiri sau să mături – orice mizerie care interactionează cu parchetul va acționa ca un abraziv.

Așează cu grijă mobilierul! Atenție sporită la corpurile mari de mobilă deoarece acestea sunt și grele și pot zgăria mai rapid pardoselile din lemn. Ca să asiguri o protecție sporită parchetuluim, poți să folosești protecție pentru picioarele mobilierului. Aceste protecții sunt realizate dintr-un material moale și sunt rezistente în timp. Astfel , dacă vei muta piesele de mobilier, vei proteja parchetul de zgârieturi.

Dacă ai animale de companie, trebuie să le îngrijești atent unghiile pentru că acestea pot lăsa urme sau pot zgâria pardoseala.

Alege-ți atent soluția pentru curătarea pardoselii. Asevi oferă o îngrijire delicată și păstrează prospețimea timp îndelungat. Este foarte important să păstrezi pardoselile curate mai mult timp. Dacă trebuie să folosești mai des apă pentru curățarea și împrospătarea acestora, ridici riscul deteriorării.

Cum vei curăța parchetul din lemn?

Înainte de curățarea efectivă trebuie să aspiri atent întreaga suprafață. Elimini astfel riscul de a exista nisip fin sau alți factori ce ar putea zgâria parchetul.

Într-o galeată cu apă se pune echivalentul a 3 dopuri de ASEVI Pardoseli Concentrat Mio sau Portocală,conform instrucțiunilor de pe etichetă. Ai grijă să nu folosești apă fierbinte. Nu ajută la o mai bună curățenie ci, din contră, atacă suprafața lucioasă a pardoselii. Soluția Asevi este pentru toate tipurile de pardoseli:curăță,parfumează,igienizează.Nu necesită clătire.

Folosește pentru curățare un mop sau o lavetă  fie din bumbac, fie dintr-un material moale care să absoarbă detergentul și mai apoi murdăria, fără a reține excesul de apă.

După ce ai curățat atent întreaga suprafață, trebuie să te asiguri că aceasta este uscată. Îți recomandăm o stergere ulterioară cu un material moale și uscat. Pe langă efectul de întreținere, vei asigura pardoselii un luciu estetic.

Două aspecte extem de importante: nu exagera cu spălarea pardoselii din lemn. Nu ajută ci, din contră, deteriorează în timp. Asigură-te ca în locuința ta nivelul umidității nu este în exces. Este extrem de important să ai un nivel constant al umidității, pentru evitarea umezelii și, prin urmare, a deteriorării pardoselilor.

Related posts

Cum montam cablurile si conductoarele sub tencuiala
?

Adina Meyers

Travertinul in tendinte

Adina Meyers

A boutique hotel designed around materials

Adina Meyers