Amenajari case Amenajari Interioare

Influențe clasice și moderne într-o locuință de familie

Proiectat practic și funcțional de către un arhitect din Brașov, la sugestia beneficiarilor, interiorul acestei vile este desenat în linii simple și curate.

Vila este compartimentată după cum urmează: la parter se află zona de zi, compusă din living, dining, bucătărie, o baie şi un garaj pentru două mașini; la etaj se regăsesc trei dormitoare, dintre care unul cu baie proprie și ieșire pe terasă, alte două deservite de o singură baie, dar cu ieșire în balcoane, precum și o cameră de dressing; mansarda a fost transfomată într-un master bedroom cu baie proprie, saună și zonă de fitness.

Elementele de rezistență ale arhitecturii interioare sunt supanta ce susține primul etaj și scara monumentală, elicoidală, foarte prezentă în tot spațiul central al locuinţei. Accente ale stilului clasic regăsim la piesele de mobilier capitonate din living și birou, dar și la tapetul și covoarele cu arabescuri.

Interiorul te întâmpină cu nuanțe calde și naturale de bej și maro, într-un stil ce combină influențele clasice şi moderne. Livingul foarte spațios permite găzduirea unui număr mare de musafiri, fiind deci locul ideal pentru petreceri.

Bucătăria, în schimb, are un design exclusiv modern, conferit nu doar de linia mobilierului, ci și de electrocasnicele cromate cu iz futurist. Gresia de tip travertin, montată fără rosturi, oferă senzația de fluiditate la nivelul pavimentului din bucătărie.

Aflat undeva la mijlocul celor două stiluri, diningul asigură o trecere lentă între spațiul bucătăriei și cel al livingului.

Încăperile de la etaj păstrează unitatea cromatică de la parter, de această dată predominante fiind tonurile închise de maro. Cromatica crem-wenge reprezintă cheia acestei amenajări, fiind reluată în diferite proporții, în toate zonele din casă.

O sală de sport combinată cu o cameră de relaxare pare o soluție de amenajare ideală atunci când ai la dispoziție un spațiu amplu, cu o arhitectură frumoasă, aşa cum este cel de la mansardă.

Pentru mai multe imagini cu interiorul acestei vile accesați galeria foto.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Decoreaza masuta de cafea ca un profesionist

Adina Meyers

Idei atipice de amenajare a camerei – FOTO

Adina Meyers

Bucatariile Smart Luxury de la Delta Studio

Adina Meyers