Ce ne recomanda designera Maria Dulhan in materie de design interior pentru anul acesta? O folosire pe scara larga a albului in amenajari, derivata din nevoia de renuntare la stridenta si violenta cromatica ce au caracterizat interioarele din ultima vreme.

De ce decoruri albe? Pentru ca simtim din ce in ce mai mult nevoia unei purificari atat a noastra interioara, cat si a spatiului in care traim. In general, cand folosesti alb si nuante deschise atragi luminozitate, viata, veselie. De asemenea, albul este asociat cu linistea, cu relaxarea, astfel ca interioarele decorate in alb au mai multa simtire, mai mult sentiment.

Nu recomanda insa albul snow, albul pur, care este o culoare rece și care displace atunci cand este folosita exclusiv. Alegeti albul in nuante calde, sau pasteluri de alb, caci albul cand intervine intr-o culoare, o domoleste si o face mai placuta. De mare efect sunt finisajele alb patinat sau combinatia de alb cu lemn crud sau cu stejar albit.

Culoarea alba o asociem mai rar cu mobilierul cubist deoarece albul in colturi si linii drepte este dur; in schimb albul merge foarte bine cu stilul french, cu o mobila cu linii curbate, fara incarcatura excesiva.

 

Text: Oana Voicu

Foto: Robert David

Related posts

Decorațiuni festive pentru masa de Revelion

Adina Meyers

Paravane pentru calorifere

Adina Meyers

Curtea surprinzatoare a unei case din Australia

Adina Meyers