Home

Includerea balconului in spatiul de locuit: cum sa termini lucrarile in timp record

Ca tot omul, in apropierea unei sarbatori importante, te-ai gandit sa faci o schimbare in locuinta. Includerea balconului in spatiul de locuit pare o idee foarte buna, dar ce te faci ca lucrarile dureaza prea mult si risti sa te prinda Pastele cu santierul in casa!

Solutia este sa apelezi la mesteri buni, carora sa stii exact ce sa le ceri, astfel incat treaba sa mearga repede.

Sa vedem intai ce implica o astfel de schimbare de structura. In primul rand, acest demers presupune eliminarea totala sau partiala a peretelui care separa balconul de incaperea pe care iti doresti sa o maresti – living, dormitor sau bucatarie. Daca vrei sa desfiintezi complet peretele care desparte cele doua spatii, trebuie sa te interesezi daca acesta face parte din structura de rezistenta a cladirii. Nu uita ca pentru a sparge peretele ai nevoie de autorizatie de la primarie.

O alta etapa importanta o constituie cea a hidro si termoizolarii balconului, ce include obligatoriu peretii, tavanul si pardoseala. Atentie! Daca aceasta actiune nu se realizeaza complet si corect (de exemplu, se omite izolarea tavanului sau a podelei), vor exista mereu probleme  gen igrasie.

O problema care poate aparea adesea este aceea a diferentei de nivel intre balcon si camera care urmeaza sa fie marita. In aceste conditii, este necesara turnarea unei sape in balcon, urmata de finisarea ei.

Turnarea sapei este de obicei actiunea care dureaza cel mai mult, din cauza timpului lent de uscare – cca 28 de zile, intarziind finalizarea lucrarii. Insa poti scapa de aceasta problema, daca ceri mesterului sa foloseasca o sapa grosiera cu uscare rapida.

Recomandarea noastra este Topcem, un produs special pentru prepararea șapelor cu consistență semiuscata, contracție controlata, cu priză normală și uscare rapidă, în doar 4 zile.

Cum se face?

Toate substraturile sunt adecvate ca suport pentru sapele realizate cu Topcem. Ai grija ca mesterul sa separe substratul de noua sapa, aplicand o folie de polietilena sau similar; in cazul existentei infiltratiilor ascensionale de umiditate prin capilaritate se pune pe vechiul suport o membrana hidroizolanta, peste care se va turna noua sapa.

In cazul realizarii sapelor in aderenta cu suportul, conlucrarea dintre sapa si suport se asigura prin intermediul unei amorse de aderenta.

Substratul existent din ciment, placi din piatra naturala sau placi ceramice va trebui sa fie uscat, rezistent la compresiune si tractiune, fara fisuri, lipsit de praf, parti friabile, uleiuri, vopsea, ceara sau urme de gips.

Sapa realizata cu Topcem suporta traficul pietonal usor după 12 ore. Gresia se poate monta dupa 24 ore, piatra naturala dupa doua zile, mocheta sau linoleumul dupa patru zile, in timp ce parchetul dupa sapte zile.

 

Related posts

Organizează și depozitează cu ajutorul lădițelor din lemn

Adina Meyers

Sezonul vacanțelor! Cât costă un concediu cu mașina în străinătate

Adina Meyers

Following up to see if you had a chance to check In The Rough?

Adina Meyers