Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Incepe tIMOn: ‎Targul Imobiliar National – Preturi mai mari cu 5% si tur de realitate virtuala ca la Casa Alba

Cea de a XXIX- editie a Targului Imobiliar National – tIMOn incepe joi, in Piata Constitutiei din Capitala. Expozitia va dura patru zile, de joi pana duminica, si va fi deschisa intre orele 10.00 si 18.00 intr-un pavilion expozitional de 2000 mp in Piata Constitutiei. 

Evenimentul, ce se va deschide pe 24 martie, reuneste 116 expozanti, care ofera peste 15.000 de locuinte, in ‎298 de ansambluri rezidentiale, majoritatea in Bucuresti. 

Reducerile de pret, valabile exclusiv in perioada targului, variaza intre 1.000 si 60.000 de euro, ofertele speciale pentru cumparatorii din acest week-end incluzand case complet mobilate, bucatarii care valoreaza zeci de mii de euro si locuri de parcare.

Cel mai mic pret din targ se regaseste la o garsoniera in zona Fundeni vanduta de New City Residence: 18.900 €, in timp ce, pe segmentul vilelor, cel mai mic pret este de 55.000 € pentru un P+1 din cartierul Tamisa, situat in ansamblul GreenCity din 1 decembrie. Pe segmentul de lux, ofertele sunt intr-o crestere vizibila fata de anii trecuti: penthouses de la 250.000 la 500.000 €, o casa de 1,8 milioane € pe soseaua Kisselef si o alta de 1,9 milioane €+TVA pe Calea Victoriei, vandute de agentiile Renet, respectiv Imoteca.

Pretul mediu a crescut!

Analizand comparativ cu editia anterioara, pretul mediu pe unitate locativa la tIMOn a crescut de la 59.000 la 62.000 euro. Este prima crestere a pretului mediu inregistrata in ultimii 7 ani, mai ales luand in considerare faptul ca toti expozantii tIMOn sunt rugati sa ofere vizitatorilor un pret promotional pe perioada targului. 

„Trendul usor crescator era vizibil inca din toamna anului trecut pentru anumite segmente de locuinte. Daca usoara crestere de preturi ar putea fi pusa pe numarul mult mai mare al locuintelor din segmentul premium-lux, studiul realizat de catre compania de consultanta RealTime, la comanda tIMOn, ne arata ca trendul general al pietei este de crestere a preturilor. Conform analizei RealTime, preturile apartamentelor din Bucuresti au crescut cu 4,4% fata de noiembrie 2015. Oferta din cadrul tIMOn arata o crestere a preturilor de 10% pe segmentul locuintelor din clasa „economy”, situate in zonele periurbane, cele care reprezentau de fapt motorul vanzarilor pe segmentul rezidential in ultimii 3-4 ani.” (Vlad Vlasceanu, director tIMOn)

Centrul preia controlul

In conditiile in care, in ultimii ani, au fost exploatate doar proiectele din zone periurbane cu cele mai mici preturi si aceasta parea sa fie tendinta, asistam astazi la o schimbare de directie: 70% din ofertele tIMOn nu mai sunt in zone periurbane. Vorbim despre ansambluri situate in zone centrale si semicentrale, cu preturi care pornesc de la 1.000 € /mp util, comparabil pretului unitar solicitat de catre proprietarii de locuinte vechi din respectivele zone.

Oferte speciale in week-endul tIMOn

Cel mai mare discount: 60.000 €

90% din expozantii tIMOn vor avea un discount valabil pentru cei care achizitioneaza locuinte in timpul targului, acesta variind procentual intre 2 si 30% si, ca sume, intre 1.000 € si 60.000 €.

Pe langa ofertele deja anuntate, majoitatea expozantilor anunta oferte personalizate pentru fiecare potential client, in fapt ofertele din cadrul targului devenind mult mai bune: vizitatorii pot gasi la standul Renet vile complet mobilate, in Otopeni, la pretul de 109.000 € sau un apartament complet mobilat si utilat, cu gradina proprie si boxa cadou, pe Bd. Ficusului la standul Real Time; tot de aici pot pleca acasa cu un voucher de 3.000 € cadou.

Cel mai mare discount efectiv din targ este de 60.000 € pentru un apartament de 4 camere din Bd. Timisoara, oferit de catre compania Imoteca. Pretul de vanzare este de 99.900 €, fiind redus de la 159.900 €.

Cele mai numeroase discounturi sunt oferite de catre City Garden Development in cele doua proiecte dezvoltate de catre companie: 16.000 € pentru o vila in Pipera (89.000 € pret de vanzare in perioada targului) si o reducere de minim 10.000 € (10% pentru orice apartament), pentru ansamblul 21 Downtown dezvoltat pe Bd. Mircea Voda.

Dintre ofertele special gandite de expozanti pentru vizitatorii targului mai amintim: The Concept a decis sa plateasca taxele notariale in locul clientilor, Trend Residence  ofera o reducere de 6.000 € pe perioada targului, vilele City Garden se vand cu 89.000 € +TVA, iar cele de pe malul lacului Buftea, in Peninsula Residence, se vand cu doar 72.000 €.

Primul Virtual Reality Tour pentru un ansamblu rezidential din Romania

Primul stand expozitional cu tehnologia viitorului va oferi tuturor vizitatorilor targului o experienta memorabila: acestia se vor putea plimba prin ansamblul Gran Via Park in …realitate virtuala. Standul si initiativa apartin agentiei Imoteca, iar tehnologia Oculus VR, parte a Facebook.

Expozitia va fi deschisa, in Piata Constitutiei, pana duminica, 27 martie 2016, ora 17.00. 

Related posts

Despre oalele sub presiune – cat de sigure sunt, care e rolul lor si cum le alegem pe cele mai bune

Adina Meyers

Amenajarea baii – idei practice si sfaturi utile

Adina Meyers

Cum sa iti alegi tapetul

Adina Meyers