LifeStyle

Incepe cel mai important eveniment din bransa montatorilor

Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri va incepe din 19 noiembrie la Bucuresti. TONDACH sustine Campionatul Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri.

Sub patronajul IFD (Internatio­nal Federation for the Roofing Trade), intre 19 si 21 noiembrie 2014 va avea loc la  Romexpo, in Pavilionul C3, cea de-a XXV-a editie a Campionatului Mondial al Tinerilor Montatori de Acoperisuri. Este prima competitie de acest gen din tara noastra, organizata de Asociatia Nationala a Montatorilor de Acoperisuri din Romania.

Si-au anuntat participarea, cu echipe de montaj, tari cu traditie in domeniu si cu experienta la acest concurs, dar si reprezentative noi: Austria, China, Elvetia, Estonia, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Rusia, SUA, Ungaria, Romania. Echipele nationale selectionate de organizatiile profesionale din fiecare tara participanta (membra a IFD) sunt formate din maximum 3 echipe, cate una pentru fiecare sectiune de concurs: Acoperisuri clasice, Acoperisuri metalice si Acoperisuri terasa (etanseizari).

Sectiunea Acoperisuri Clasice are o traditie indelungata in concurs si vizeaza cel mai important segment din piata, aici concurand si cel mai mare numar de echipe.

Dificultatea in aceasta proba consta in rigurozitatea taieturilor placilor de tigla, la ceramica existand obligativitatea de a asigura abordarea continua cu tigla a zonei de dolie.

In cadrul fiecarei sectiuni au loc doua probe impuse si o proba de creativitate. Echipele sunt formate din 2 membri cu varste de maximum 26 de ani si un mentor, cu rol consultativ. Tiglele vor fi montate pe stative puse la dispozitie de organizatori si care incearca sa simuleze cat mai bine situatii concrete de lucru. Se urmareste cu precadere executia in detaliu a lucrarilor, fapt care reflecta adevarata cunoastere a meseriei. Lucrarile sunt evaluate de un juriu format din 6 membri alesi de IFD si, suplimentar, cate un membru din partea tarii gazda.

Echipele nationale participante vor concura in cadrul fiecarei sectiuni pentru cele 3 medalii (aur, argint si bronz), dar si pentru premiul special acordat de Presedintele IDF, Dl. Mihael Olszewski. 

Related posts

Holograf, Adda și Naidin au aceleași gusturi cu Tudor Octavian

Adina Meyers

Flow state, soluţia antistres simplă şi plăcută

Adina Meyers

Cum să sărbătorim Ziua Îndrăgostiților acasă

Adina Meyers