LifeStyle

Igienă și curățenie în industria alimentară

Când lucrezi în domeniul alimentar, trebuie să ai grijă de foarte multe aspecte, pe lângă grija de a prepara mâncare bună, pe care să o servești oamenilor. Un aspect foarte important în acest domeniu este reprezentat de menținerea curățeniei și a igienei, în zonele în care este prelucrată mâncarea și de asemenea, păstrarea prospețimii alimentelor.

Fiind o regulă bine scrisă în legislația alimentației publice, totul trebuie să fie proaspăt, iar curățenia zilnică este obligatorie.

Curățenia implică toate elementele care duc la un mediu sănătos de prelucrare și păstrarea e preparatelor. În acest proces sunt importante atât soluțiile profesionale pentru curățarea și igienizarea spațiilor și a suprafețelor de lucru, responsabilitatea angajaților, cât și produsele de unică folosință folosite pentru păstrarea curată a preparatelor.

Ca să se poată lucra eficient și sigur, angajații vor avea nevoie de produse specializate atunci când fac curățenie în spațiile de lucru. Fiecare zonă este diferită, iar din acest motiv și procesele de curățenie sunt diferite. Iată o propunere de listă cu produsele de care vei avea nevoie pentru o curățenie și igienă perfecte:

– soluție pentru podele (atât pentru gresie, cât și pentru parchet, dacă este cazul);

– soluție pentru mobilierul din lemn;

– soluție universală pentru suprafețe;

– soluție pentru curățarea geamurilor și a oglinzilor;

– soluție dezinfectantă pentru podele, blaturi, mese și alte suprafețe;

– soluție degresantă pentru curățarea cuptoarelor și a zonelor de gătit;

– soluție împotriva mucegaiului;

dezinfectanți profesionali pentru mâini și săpunuri lichide și spumă;

consumabile din hârtie de unică folosință pentru ștergerea suprafețelor;

– mănuși de unică folosință, pentru prelucrarea alimentelor într-un mod cât mai igienic cu putință;

consumabile catering, de unică folosiță, precum caserole, folii alimentare, cutii, pungi alimentare și altele.

Zonele de procesare a mâncării trebuie curățate cât se poate de corect și eficient, pentru sănătatea celor care vor gusta din preparate, dar și pentru o bună reputație a companiei. În aceste spații este nevoie de o curățenie temeinică, în fiecare zi, pentru a elimina riscul apariției bacteriilor și a microbilor ce pot contamina preparatele.

Nici podeaua nu trebuie neglijată, Cele mai potrivite soluții antialunecare sunt covorașele profesionale pentru industria alimentară, fabricate special pentru astfel de situații. Produsele sunt fabricate pentru marile bucătării, restaurante, dar și pentru bucătăriile personale, casnice. În plus, pe lângă folosirea covorașelor profesionale, suprafețele și pardosela trebuie curățate, indiferent dacă este vorba de gresie sau de parchet. Mai întâi, spațiul trebuie aspirat cu mașini profesionale pentru curățenie, dupa care, se spală cu soluții profesionale pentru pardoseli. Acestea trebuie spălate cu mopul, după care se lasă la uscat. Pentru uscarea suprafețelor umede, nu este recomandată utilizarea cârpelor din material textil, deoarece acestea captează microbi și mai degrabă ajută la răspândirea acestora, decât la eliminarea lor. Pentru astfel de situații, trebuie să folosim produse din hârtie de unică folosință precum, prosoapele din hârtie pliate.

Curățenia este esențială pentru sănătatea noastră, fiindcă bacteriile se instaleaza peste tot, atât prin intermediul aerului, care este destul de poluat, cât și din cauza noastră, care putem răspândi cu ușurință microbii și bacteriile pe care le purtăm pe mâini.

 

../../../../Downloads/cocinar-tirando-vegetales-sarten/609655-PNBXWQ-599.jpg

Related posts

Tips & tricks pentru alegerea unei saltele potrivite

Adina Meyers

CETATE. WORKSHOP AT THE DANUBE IV

Adina Meyers

Spatiu restrans? Optiuni nelimitate cu masinile de spalat rufe compacte de la Electrolux

Adina Meyers