LifeStyle

Avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de saltele

Cumpărarea unei saltele poate fi extrem de stresantă, deoarece este o investiție majoră și o saltea este unul dintre obiectele din casă care are cea mai mare influență asupra calității vieții de zi cu zi și de noapte. Ținând cont că există atât de multe tipuri de saltele, încercarea de a vă restrânge opțiunile prin confort, calitate și costuri poate fi copleșitoare.

 

Din fericire, nu trebuie să fie așa – ghidul nostru este conceput pentru a simplifica procesul și pentru a face cumpărarea unei saltele la fel de confortabilă ca și somnul pe care îl veți avea imediat ce o veți aduce acasă.

 

Primul lucru pe care trebuie să-l determinați este dacă doriți o saltea cu arcuri sau o saltea din spumă (sau ambele, cunoscută și sub numele de saltea hibridă). Iată tot ce trebuie să știți pentru a decide între arcuri, spumă și hibrid:

Saltele cu arcuri

Cel mai tradițional tip de saltea, salteaua cu arcuri este alcătuită dintr-un strat de arcuri înconjurat de straturi de material de confort care poate consta din materiale precum latex, fibre naturale sau spumă. Diferite tipuri de saltele cu arc utilizează diferite tipuri de bobine și dispuneri pentru a obține efecte diferite.

 

Avantaje

Oferă suport solid pentru spate

Disponibile într-o gamă largă de fermități

Opțiuni disponibile pentru buget redus

 

Dezavantaje

Se poate uza mai repede decât o saltea din spumă

Saltelele mai vechi pot deveni zgomotoase

 

Saltelele cu arcuri sunt adesea cea mai bună alegere pentru cei care dorm pe stomac și pe spate, cele cu dureri de spate inferioare și persoanele mai grele, care consideră că saltele din spumă le nu oferă suficient suport.

Saltele din spumă

Popularizate pentru prima dată după ce NASA a inventat spuma cu memorie în anii 1970, saltelele din spumă se bazează pe diferite combinații de spume cu densitate diferită pentru a oferi confort și suport. Deși spuma cu memorie este cel mai cunoscut tip de saltea din spumă, există mai multe tipuri, care oferă beneficii diferite.

 

Avantaje

Mai potrivită celor care dorm pe laterale și celor cu dureri articulare

Absoarbe mișcarea celor care se mișcă în somn

Lipsa arcurilor elimină zgomotul

Mai rezistente decât saltelele cu arc pe termen lung

 

Dezavantaje

Anumite spume capturează căldura corpului

Moliciunea poate provoca senzația de „scufundare”

Suport insuficient pentru anumite tipuri de persoane

Mai scumpe decât saltelele cu arc

 

Majoritatea saltelelor din spumă combină două sau mai multe tipuri diferite de spumă, dar, în general, fiecare saltea este caracterizată de un stil dominant.

Spumă cu memorie

Spuma cu memorie este tipul de saltea despre care vorbesc majoritatea oamenilor atunci când vorbesc despre saltele din spumă. Inventată de NASA în anii 1970 pentru a face pernele mai sigure și apoi adaptată pentru a fi utilizată în paturile de spital, spuma cu memorie are o capacitate avansată de absorbție a presiunii și mișcării. Acest lucru fac anumite saltele Previ o opțiune populară pentru cei cu anumite tipuri de dureri corporale.

 

Deși saltelele cu spumă de memorie sunt de obicei mai scumpe, Previ are o opțiune de spumă de memorie pentru fiecare buget, oferind suportul necesar fără a sacrifica confortul moale. O saltea Previ cu straturi de spumă premium  vă va oferi suport localizat și un plus de respirabilitate.

Gel sau spumă cu infuzie de gel

Pentru cei cărora le plac saltelele cu spumă cu memorie, dar le consideră prea călduroase pentru a fi confortabile, spuma cu gel reglează mai eficient temperatura din pat și poate fi opțiunea perfectă.

Latex

Latexul este transformat în spumă atunci când este aerat pentru a prinde bule în interiorul materialului, care asigură un suport moale și uniform pe toată salteaua. Spuma de latex este moale și oferă aceeași ameliorare a presiunii față de alte opțiuni de spumă, dar, spre deosebire de spuma cu memorie, saltelele din latex revin mai repede și diminuează senzația de scufundare în saltea.

 

Latexul este, de asemenea, un material popular pentru utilizarea în saltele hibrid. Încorporarea unui strat de latex, mai degrabă decât optarea pentru o saltea complet realizată din spumă din latex, poate fi o opțiune excelentă pentru a surprinde avantajele latexului, fără a avea parte și de dezavantajele sale.

Saltele hibride

Unele saltele oferă o compoziție hibridă care include atât straturi de arcuri, cât și de spumă. Saltelele hibride pot fi o opțiune excelentă pentru cei ale căror preferințe se încadrează în mijlocul a ceea ce pot oferi saltele cu arc și cele cu spumă.

 

Avantaje

Mai moale decât salteaua cu arcuri, fără senzația de „scufundare” a spumei

Oferă ameliorare punctelor de presiune, fără a compromite suportul pentru spate

De obicei mai puțin zgomotoasă decât salteaua cu arcuri

Reglează temperatura mai bine decât saltelele din spumă pură

Poate funcționa pentru cupluri cu preferințe de fermitate diferite

 

Dezavantaje

Saltelele hibride de calitate superioară pot fi costisitoare

Nu absoarbe mișcarea la fel de bine ca spuma

 

Saltelele hibride sunt adesea cea mai bună alegere pentru cupluri și pentru cei care preferă sprijinul unei saltele cu arcuri combinat cu confortul unei opțiuni mai moi.

Related posts

STIHL a lansat trei modele noi de spalatoare cu presiune

Adina Meyers

Lansarea site-ului Global Mindscape

Adina Meyers

Un omagiu in memoria reginei Maria

Adina Meyers