Amenajari Interioare

Idei pentru amenajarea unui dormitor relaxant

Studiile spun ca ne petrecem o treime din viata dormind, ceea ce inseamna ca ar trebui sa acordam amenajarii dormitorului o importanta speciala.

In continuare, veti afla cum sa pozitionati dormitorul si patul astfel incat sa aveti un somn de calitate, care va asigura o viata sanatoasa, buna dispozitie si performante intelectuale.

De asemenea, dormitorul este incaperea care se preteaza cel mai bine la o atmosfera romantica.

1. Alegeti o incapere retrasa si linistita
Este conditia esentiala pentru a avea parte de o atmosfera calma, propice unui somn profund si odihnitor. La modul ideal, ar trebui sa rezervati dormitorului incaperea aflata cel mai departe de usa de intrare in locuinta. Se pare ca, la nivelul subconstientului, acest lucru ofera sentimentul de siguranta si protectie.

2. Tineti cont de punctele cardinale
Foarte importanta este si pozitionarea camerei de dormit in functie de punctele cardinale. Orientarea spre un anumit punct cardinal influenteaza insorirea, gradul de incalzire si chiar planul de amenajare al dormitorului. Cea mai indicata amplasare este spre sud-vest. Facand o astfel de alegere, veti avea soare in partea a doua a zilei si veti fi protejati de vantul care bate dinspre nord.

3. Pozitionati corect patul
In Feng Shui, pozitionarea patului este cruciala, in special daca vreti sa atrageti energii pozitive si sa va imbunatatiti sanatatea si viata amoroasa. Astfel, evitati sa asezati patul cu picioarele spre usa. Explicatia e simpla: chi-ul sau energia se va scurge spre usa, ceea ce inseamna ca in dormitor va exista in permanenta un deficit de energie vitala.

4. De asemenea Feng Shui recomanda patul cu o tablie solida si de dimensiuni mari. Este de altfel si o tendinta la moda.

5. Nu amplasati patul pe acelasi perete cu usa. De ce? Raspunsul vine din partea specialistilor, care au ajuns la concluzia ca ne simtim mult mai in siguranta in momentul in care privim spre iesire. Altfel, la nivel subconstient, vom fi stresati, ceea ce in timp se va traduce prin dezechilibru si frustrare.

6. Plapuma, perna, cearceafurile, eventual patura, din materiale naturale, placute la atingere.

Mai multe idei gasiti pe romanialibera.ro.

 

Related posts

Repari sau înlocuiești? 5 întrebări pe care să ți le pui pentru a lua decizia bună

Adina Meyers

Să locuiești la mansardă? O idee bună!

Adina Meyers

Ce este un design de interior ecologic? – FOTO

Adina Meyers