LifeStyle

Idei de măști de față pentru punctele negre

Punctele negre își fac deseori apariția pe față, în zona nasului, obrajilor și a bărbiei, cauzând un disconfort din punct de vedere estetic. Dacă te confrunți și tu cu astfel de probleme, poți apela la o serie de produse de îngrijire special create pentru tenul gras și cu tendință acneică, prin care să eviți încărcarea porilor și să ajuți reglarea secreției de sebum.

Însă, de foarte multe ori, poți alege și remedii naturiste care se pot dovedi cu adevărat utile. Poți prepara o mască pentru puncte negre acasă, folosind ingrediente naturale. Află mai multe despre acest tip de îngrijire.

Ce sunt și de ce apar punctele negre?

Punctele negre sunt un tip de acnee non-inflamatorie care apare sub forma unor mici semne de culoare neagră, prezente cu precădere în zonele cu exces de sebum. Această secreție în exces stă de fapt la baza formării lor. Punctele negre apar atunci când porii sunt blocați cu sebum, impurități și celule moarte.

Astfel de formațiuni poartă și numele de comedoane deschise. Substanțele care blochează porii nu rămân prinse sub piele, ci iau contact cu aerul, lucru care duce la oxidarea lor și le oferă culoarea neagră specifică.

Măști pentru puncte negre

Există numeroase ingrediente ce pot funcționa chiar bine în cazul punctelor negre. Iată ce rețete de măști poți încerca acasă.

Albuș de ou și lămâie

Amestecă albușul de la un singur ou cu o lingură de zeamă de lămâie, până când obții o compoziție uniformă. Apoi, aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 10-15 minute, după care îndepărteaz-o cât mai eficient cu apă rece. Aceste ingrediente au atât efect de curățare și purificare a pielii, cât și de strângere a porilor.

Bicarbonat de sodiu și miere

Mierea are bune proprietăți antibacteriene, iar amestecul cu bicarbonatul de sodiu o transformă într-un bun remediu pentru punctele negre. Vei avea nevoie de două linguri de bicarbonat și două linguri de miere, pe care să le amesteci bine și apoi să le aplici pe zonele afectate de puncte negre. Masca ar trebui să stea pe față aproximativ 15 minute, iar apoi va trebui curățată bine cu apă rece.

Iaurt, ovăz și lămâie

Pentru această mască, vei avea nevoie de tărâțe de ovăz. Amestecă două linguri cu o lingură de iaurt și lasă compoziția să aștepte timp de câteva minute, până când se va închega. Apoi, mai adaugă o lingură de zeamă de lămâie și amestecă. Aplică masca pe locurile cu puncte negre și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Folosește din nou apă rece pentru a spăla bine toată masca de pe față.

Lapte și mălai

Pentru un efect exfoliant, poți prepara o mască amestecând puțin două linguri de mălai cu lapte și, astfel, vei obține o pastă. După aplicare, o poți îndepărta prin mișcări care să favorizeze exfolierea pielii.

Cremă hidratantă și cafea

O altă soluție pentru exfolierea pielii este și crearea unei loțiuni amestecând puțină cremă hidratantă cu zaț de cafea. Această compoziție poate fi folosită pentru a masa fața și a o exfolia în profunzime. Asigură-te că, după folosire, clătești bine resturile de mască.

Punctele negre nu provoacă un disconfort foarte pronunțat din punct de vedere fizic, însă acestea pot fi deranjante când ne referim la partea estetică. Folosește atât remedii naturiste, cât și produse speciale pentru acnee și asigură-te că respecți o rutină zilnică de îngrijire, compusă din curățarea și hidratarea tenului.

Imaginea poate fi descărcată de aici.

Related posts

Câteva lucruri de care poți ține cont dacă te gândești să achiziționezi un câine

Adina Meyers

Arome de vara

Adina Meyers

Celebra casa de licitaţii Sotheby’s intră în România

Adina Meyers