Alegerea unor culori potrivite pentru locuinta ta poate fi o sarcina nu foarte usoara, mai ales daca nu stim exact care sunt cele mai bune nuante in functie de modul in care sunt amenajate incaperile. Dupa cum cel mai probabil stii deja, culorile au un impact destul de mare asupra starilor noastre. Alegerea gresita a lor poate coincide cu a avea o stare proasta de fiecare data cand intram in camera respectiva.

Avem o gramada de optiuni la dispozitie, iar acest lucru nu ne usureaza deloc munca. Pentru cei care au nevoie de o mana de ajutor am ales sa scriem acest articol, in care sa prezentam cateva idei de culori spre care merita sa ne indreptam atentia atunci cand planuim o (re)amenajare a locuintei.

Albastrul grecesc

In prezent tot mai multe persoane au inceput sa opteze pentru aceasta nuanta. Grecii au stiut mereu cum sa se inspire din mediul inconjurator atunci cand vine vorba amenajarea incaperilor, iar albastrul grecesc este una dintre nuantele spre care merita sa ne indreptam atentia. Motivul? Este o culoare calma si are un impact destul de puternic asupra incaperii.

Nu conteaza daca vorbim de o culoare predominanta sau pur si simplu de niste pete de culoare. Integrarea sa in locuinta noastra ne poate ajuta sa obtinem un aer proaspat. Totusi, retine ca daca vrei sa aduci intregul stil mediteranean la tine acasa, atunci nu trebuie sa te abtii de la a zugravi toti peretii in aceasta nuanta.

Gri

Fiind o culoare neutra, prezenta nuantelor de gri este mereu o idee buna atunci cand dorim sa aducem un plus de eleganta. Acestea sunt potrivite in special atunci cand vine vorba de dormitoare si living-ului.

Ce trebuie sa retii cand vine vorba de folosirea griului? Ca diferitele nuante vor avea un impact diferit asupra starii noastre. De exemplu nuantele deschise de gri vor oferi un sentiment cald incaperii in care sunt folosite. De cealalta parte nuantele inchise de gri vor fi folosite atunci cand dorim sa cream un „impact” asupra privitorului.

Masliniu

Zugravirea peretilor in nuante maslinii este o alegere potrivita atunci cand dorim sa oferim un plus de personalitate locuintei noastre. Aceasta culoare ne aduce mai aproape de natura, iar nuantele sale sunt potrivite mai ales pentru zonele de tranzitie din locuinta noastra.

Corai

Culoare vesela si indrazneaza, coraiul este mereu o alegere buna mai ales atunci cand vine vorba de amenajarea living-ului. In cazul acesteia trebuie retinut faptul ca trebuie sa aducem echilibru prin folosirea unor nuante neutre de gri, de exemplu. Pentru a nu ne fi privirea coplesita de indraznetul corai, paleta de culori trebuie sa includa cat mai multe nuante neutre.

Desigur, aceasta culoare nu o putem folosi doar pentru zugravirea peretilor, ci la fel de bine se poate regasi si in materialele textile, perne, canapele, opere de arta, obiectele de mobilier, accesorii si asa mai departe. La fel de bine putem opta si pentru un perete intreg corai, pentru a crea un impact mai mare asupra privirii.

Related posts

Ce ar trebui să știi înainte să-ți renovezi casa

Adina Meyers

Confort sporit cu textile fresh

Adina Meyers

Ce ne rezervă 2022 în materie de amenajare 

Adina Meyers