Utilarea spatiilor mici pare, la prima vedere, o corvoada. Suprafata redusa este perceputa ca un dezavantaj major, care reduce semnificativ posibilitatile de amenajare. In realitate nu este asa. Secretul consta in a renunta la ideea de a utila locuintele mici dupa aceleasi reguli si obiceiuri de amenajare a celor mari.

Este important sa gasiti solutii de amenajare adaptate spatiului respectiv. Nu toate apartamentele mici de bloc au aceeasi compartimentare, aceeasi dimensiune a ferestrelor sau aceeasi orientare. Aceste detalii sunt importante in stabilirea paletei cromatice, in pozitionarea mobilierului sau a corpurilor de iluminat.

De exemplu, chiar si intr-un apartament minuscul pot fi utilizate culori inchise sau finisaje „hard“ (piatra, caramida etc.) daca incaperile beneficiaza de ferestre mari si, prin urmare, de multa lumina naturala.

In al doilea rand, trebuie luate in considerare necesitatile familiei si stilul ei de viata. Daca membrii familiei dispun de foarte multe lucruri (carti, haine, incaltaminte etc.), planul de amenajare trebuie sa porneasca de la conceperea a cat mai multe spatii de depozitare. Acest lucru este valabil si in ceea ce priveste gradul de utilizare a incaperilor.

De exemplu, daca se gateste in mod constant, bucataria trebuie dotata cu toate utilitatile necesare, dar si cu spati suficiente de depozitare. In acest caz, este indicat sa fie separata de living (poate fi si un perete din sticla), pentru a impiedica raspandirea mirosurilor. Dimpotriva, daca se gateste foarte rar, aceasta poate fi delimitata de living doar vizual, cu ajutorul culorilor.

Mai multe idei pe romanialibera.ro!

 

Related posts

Design minimalist cu accente glam

Adina Meyers

Idei de folosire a albului în amenajarea apartamentului tău

Adina Meyers

Decor imaculat intr-un apartament de doua camere

Adina Meyers