Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Idei de amenajare a băii în două culori

Felul în care alegi să îți amenajezi baia poate influența semnificativ atmosfera și starea pe care ți-o oferă încăperea de fiecare dată când faci îți faci ritualul de înfrumusețare înainte de somn sau, din contră, tocmai te pregătești pentru o nouă zi plină.

Nuanțele pe care le folosești pentru faianță, gresie, mobilier și accesorii determină cât de veselă, elegantă sau fresh va fi camera de baie. Așadar, dacă nu știi încă ce culori să alegi, inspiră-te din cele cinci combinații perfecte prezentate mai jos.

 

1.    Aspect natural cu verde și tonuri de maro

 

Dacă ești un împătimit al naturii și preferi un stil cât mai proaspăt, care să îți ofere atât energie, cât și relaxare, această variantă este ideală pentru tine.

Nuanțele de verde alpin sau verde crud se îmbină perfect cu elemente din lemn sau care imită lemnul, oferind băii acel aer natural pe care ți-l dorești.

Pentru început, achiziționează mobilier și accesorii din lemn, în tonuri deschise, precum blaturi și etajere, scaune sau recipiente pentru periuțele de dinți și produse cosmetice. Completează totul cu faianță verde, prosoape verzi și, de ce nu, câteva plante naturale ușor de întreținut.

 

2. Atmosferă relaxantă cu albastru și alb

În cazul în care dorești o baie clasică, în culori relaxante, combinația de alb cu albastru este o opțiune sigură.

 

Nuanțele de albastru sunt recunoscute pentru efectul lor odihnitor, atât la nivel psihic și emoțional, cât și asupra ochilor expuși zilnic la monitoare și ecranul telefonului.

Ai varianta de a alege gresie și faianță din aceeași colecție, în nuanțe de bleu sau albastru marin, pe care să le completezi cromatic cu prosoape și accesorii albe, precum și cu o chiuvetă și o cadă de un alb imaculat.

Dacă vrei, mai degrabă, să folosești doar accente colorate, alege faianță albă și adaugă o perdea pentru duș albastră și un tablou care să te ducă cu gândul la valurile mării.

 

3. Baie minimalistă cu negru și accente metalice

 

Dacă ești în căutarea unui design inedit, dar simplu în același timp, stilul minimalist ți se va potrivi excelent. Combină negrul cu accente metalice, în nuanțe de argintiu.

 

Chiar dacă te gândești că prea mult negru va genera o atmosferă închisă și nu foarte veselă, trebuie să știi că această non-culoare este foarte elegantă și rafinată. Acest lucru este valabil mai ales atunci când este vorba despre o cadă din granit sau o chiuvetă impecabilă, cu baterii moderne.

 

Adaugă băii tale o oglindă mare sau mai multe oglinzi cu forme geometrice și, în cazul în care vrei să creezi un efect luxuriant, optează pentru baterii masive, argintii.

 

4. Baie sofisticată și feminină cu auriu și roz

 

Rozul pudrat și accentele aurii creează întotdeauna o atmosferă rafinată, feminină și jucăușă. Dacă vrei să obții acest efect, optează pentru acest tip de design.

Pornește de la elemente aurii precum bateriile de cadă și chiuvetă, ramele oglinzii, suporturi pentru lumânări parfumate sau recipiente pentru săpun lichid și șampon.

Cumpără un covoraș pentru baie în tonuri de roz deschis, confecționat dintr-un material confortabil, adaugă prosoape în aceleași nuanțe și finisează cu un element unic: o vază cu formă inedită, în care să păstrezi mereu flori proaspete.

 

5. Atmosferă visătoare în nuanțe de mov și crem

Dacă îți plac băile lungi, parfumate și relaxante, decorează-ți camera de baie cu nuanțe de mov. În această categorie intră violetul intens, lila, movul liliac sau movul pudrat.

Aceste tonuri sunt celebre pentru caracteristicile lor energetice, dar și pentru efectul de relaxare pe care îl oferă. Poți introduce în design, pe lângă accesoriile tipice pentru baie, câteva crenguțe de lavandă, care vor oferi încăperii o aromă delicioasă și benefică pentru organism.

Combină movul cu nuanțe deschise de crem, pentru a echilibra perfect cromatica băii și pentru a completa atmosfera visătoare.

Alege una dintre combinațiile de culori propuse mai sus, iar baia ta va avea, cu siguranță, un aspect plăcut, primitor, în ton cu preferințele tale și personalitatea ta.

Related posts

Se poarta baile cu personalitate!

Adina Meyers

4 idei pentru a-ți îmbunătăți aspectul terasei în această vară

Adina Meyers

Culorile potrivite pentru amenajarea unui birou

Adina Meyers