Amenajari Interioare

Idei alternative pentru bradul de Craciun

Nu stim altii cum sunt, dar noua nu prea ne mai vine sa cumparam brazi de Craciun, de cand ne mustra constiinta de la toate campaniile de pe Facebook. In acelasi timp, nici brazii artificiali nu ne fac cu ochiul, din acelasi motiv pentru care nu ne incanta fructele de plastic – si anume ca nu-s tot aia cu originalul. Plecand de la premisa tocmai expusa, ne mai raman doua optiuni:

a. Sa fim Grinch si sa renuntam de tot la brad, pentru ca ce rost mai are, dom’le, Craciunul, daca nu-i cu brad?

b. Sa ne punem mintea la lucru si sa gasim solutii alternative pentru un brad de Craciun personalizat, care sa perpetueze spiritul sarbatorilor si sa reliefeze si creativitatea pe care nu trebuie decat s-o imboldim putin ca sa iasa la suprafata.

Unul din renii Mosului ne sopteste ca n-ai ales punctul a, asa ca hai sa purcedem mai departe si sa vedem ce variante de brad poti improviza anul acesta.

Intotdeauna ar trebui sa pui dragoste si personalitate in tot ceea ce faci, de aceea primul criteriu de care vei tine cont atunci cand cauti idei pentru brad il reprezinta pasiunile personale. Esti bookaholic? Incearca un bradut facut cu cartile din biblioteca. Cartile invelite in coperte verzi vor aminti de bradul clasic de Craciun, pe cand un amalgam de culori va asigura varietatea bradului tau, care nici nu va mai avea nevoie de globuri. Un set de beculete si putina beteala si iata-ti bradul! Daca ai un set de rafturi generoase, nu ezita sa le folosesti pe post de suport de brad.

Iubesti cititul, dar mai relaxanta ti se pare o bere in scop recreativ? De ce sa nu integrezi asta in bradul tau? Aduna sticlele sau cutiile de aluminiu si organizeaza-le in forma unui brad, apoi impodobeste-le dupa bunul plac sau, daca ti se par suficient de festive, renunta la orice podoaba inutila. La fel de bine poti sa aplici ideea asta in barul pe care il detii. Clientii sigur vor gasi ideea amuzanta si vor avea prilej sa revina.


 

Poate nu detii un pub, ci un magazin de bijuterii, haine sau de articole pentru casa, atunci de ce sa nu te joci cu materialele cu care lucrezi in fiecare zi si sa improvizezi un pom de Craciun din ele? Nu e nevoie de o investitie majora ca sa fii festiv, ci doar de putina creativitate.

Un alt criteriu important este prezenta – sau absenta – animalelor de companie. Pisicile si cateii s-ar putea sa nu convietuiasca foarte pasnic cu ceva atat de fragil (deci cu atat mai tentant), asa ca cel mai bine este sa te orientezi catre un brad cu sanse minime de a putea fi daramat, spart, imprastiat sau orice altceva ce ar putea strica spiritul sarbatorilor. Aici intra in scena peretii pe care te-ai gandit atata timp cu ce sa-i umpli astfel incat sa se potriveasca cu mobila, fara sa fie prea goi, prea plini, prea kitschosi sau prea prea.

Ce-ai zice, asadar, de un brad facut din tablouri, vederi, amintiri, felicitari si decoratiuni din hartie hand-made, lipite cu banda dublu-adeziva pe perete, astfel incat sa fie inaccesibil oricarui patruped din casa?

Daca adopti mai degraba stilul minimalist, rezuma-te la un brad din…luminite. Foarte usor de lipit pe un perete, un sir de beculete de pom va fi suficient pentru a aduce atmosfera sarbatorilor la tine in casa. Poti sa le lipesti pe perete cu banda adeziva rosie, ca sa pastrezi tematica coloristica.

In final, poti sa combini toate ideile astea si sa vii cu ceva complet nou si nemaivazut, caz in care sa stii ca te asteptam sa impartasesti si cu noi modul in care ai decis sa marchezi Craciunul.

Idei oferite de Otho Estate.
 

Related posts

Mai multă lumină în living, în sezonul rece!

Adina Meyers

Tu stii care sunt avantajele aduse de hota pentru bucatarie?

Adina Meyers

Primavara vine intai la kika

Adina Meyers