Amenajari Interioare

Cum se face automatizarea locuinței

O casă inteligentă înseamnă, pe scurt, confort, control și siguranță și aduce o mulțime de avantaje. Conceptul de “casă inteligentă” pleacă de la ideea de a simplifica și îmbunătăți confortul. Imaginați-vă cum ar fi să dețineți controlul asupra dispozitivelor electronice din locuinţă printr-o simplă apăsare de buton, chiar și de la distanță, sau să aveți o telecomandă universală, cu ajutorul căreia să controlați intensitatea luminii, nivelul temperaturii, volumul muzicii, să coborâţi jaluzelele, să armaţi sistemul de securitate și să monitorizaţi locuința prin intermediul camerelor de supraveghere.

Text: Simona Popa

Automatizarea locuinței poate avea mai multe niveluri: porneşte de la câteva dotări de bază, cum sunt, de exemplu, un sistem de climatizare coordonat cu senzori de temperatură (aceştia transmit semnalul atunci când trebuie pornite caloriferele), un sistem de ventilație sau senzori de mișcare (care, atunci când sesizează prezența unei personae, aprind luminile) și se continuă cu dotări ultramoderne, mult mai scumpe, care exploatează ultimele descoperiri ale științei. Printre dotările care nu pot lipsi dintr-o casă inteligentă se numără senzorii de mișcare conectați la sistemul de iluminat. În acest scop, au fost dezvoltate întrerupătoarele automate, ce reacționează la orice se află în mișcare.

Mai multe informaţii utile găsiţi în revista Casa Mea septembrie 2016.

Related posts

Alegeri sustenabile pentru casa ta

Bianca Ion

Holul de la intrare sau cartea de vizita a unei locuinte

Adina Meyers

Confectionarea unei draperii: cum alegem si calculam necesarul de material

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe