Solutii Constructive

Iarna la mansarda

Pentru a mentine insa nivelul de confort este nevoie de accesorii, precum si, o serie de masuri care vizeaza in special ferestrele de mansarda.

Amenajarea mansardei pentru aceasta perioada a anului prezinta posibilitati practic nelimitate, datorate in special tavanului inclinat, libertatii de alegere a compartimentarii si volumului extrem de diferit fata de o incapere dreptunghiulara. Pe de alta parte, aici se regasese numeroase materiale de constructie naturale, in primul rand lemnul (capriori, grinzi, dusumea, ferestre), care ofera acea caldura specifica numai acestor spatii. In functie de stilul preferat, se poate realiza un aranjament cald, prietenos, se poate opta pentru o amenajare eleganta si eclectica sau una minimalista si rustica.

Ferestrele de mansarda

Ferestrele de mansarda dau un aer original si boem, asigurand lumina naturala, deosebit de importanta in acest spatiu unde, din cauza inclinatiei acoperisului, nu se pot pune ferestre obisnuite. Peisajul care se deschide de la fereastra mansardei este spectaculos, datorita unghiului de inclinatie al acoperisului. Sub peretii in panta te poti desfata dimineata la o ceasca de cafea sau ceai, admirand spectacolul cerului sau al acoperisurilor si muntilor inzapeziti. Ferestrele de mansarda pun in valoare zone sau obiecte importante din casa, fara a afecta conceptul architectural al acesteia ci, dimpotriva, il potenteaza.

Fiind inclinate, sunt mai putin protejate de intemperii, fie ele ploaie sau zapada, precum si de impuritati si frunze. De aceea, pe masura trecerii timpului necesita cateva masuri simple pentru intretinere. Intre acestea se numara lacuirea lemnului (aceasta trebuind a fi facuta cu un lac pe baza de apa), ungerea balamalelor si curatarea jgheaburilor ramelor de etansare de frunze si alte impuritati.  Este recomandat ca acestea sa se faca toamna. Acum, insa, a nins din nou. Pe acoperis si pe ferestrele mansardei se pot acumula cantitati mari de zapada si gheata, iar fereastra reprezinta una dintre primele zone unde acestea incep sa se topeasca. Este nevoie de o masura in plus, si anume curatarea zapezii si a ghetii din zona situata deasupra si imprejurul ferestrei, pentru a permite drenarea eficienta a apei rezultate in urma topirii zapezii.  Daca nu se procedeaza astfel, alternanta dintre perioadele calde si reci poate avea ca rezultat formarea unui bloc de gheata pe fereastra, care poate determina acumularea apei proaspat topite si, astfel, infiltratii in jurul ferestrei.

In ultimele zile a nins abundent: este normal ca zapada sa ramâna in cantitati destul de mari pe acoperis si pe suprafetele exterioare ale ferestrelor de mansarda. De aceea, nu intâmplator se recomanda montarea unor parazapezi deasupra ferestrelor de mansarda, tocmai pentu a se evita topirea si alunecarea brusca a zapezii care poate ingropa fereastra in acoperis datorita greutatii mari.

In cazul in care ferestrele au fost montate pe acoperisuri cu panta mai mica de  15 grade, in vederea evitarii infiltrarilor se recomanda folosirea unei rame de suprainaltare care ridica panta cu 10 grade. Alte solutii pentru asigurarea topirii ghetei de pe suprafetele vitrate, in acest caz,  este montarea unui sistem de degivrare. 

Related posts

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Adina Meyers

Proiect de casă la parter: suprafața utilă 94.41 mp

Adina Meyers

4 avantaje ale cutiilor poştale de la EuroMag

Adina Meyers