LifeStyle

Matraguna lui Machiavelli, in premiera la Masca

“In opera lui Machiavelli intalnim ascutimea si profunzimea observatiei psihologice, iar Dominic Dembinski si-a pus amprenta asupra textului intr-o maniera originala reusind sa scoata in evidenta profunzimea realitatii prin personaje complexe, cu trairi intense si neasteptate.

Este un spectacol al bucuriei de a trai, al iubirii – intr-o forma inedita, al amaraciunii si decadentei, o imagine a unei societati lipsite de repere morale”, declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.   

“Este o poveste de iubire, dar nu una romantica, imbalsamata cu roze si suspinuri, ci o iubire roditoare, pusa sub semnul natalitatii si mai ales al unei sexualitati debordante ce cuprinde in cele din urma toate personajele care prin aceasta abordare naturala a patimei iubirii se salveaza de minciuna politica, de cruzimea luptelor sau a executiilor. Matraguna  noastra nu este imorala, ci amorala.”, declara Dominic Dembinski.

Sotul incornorat isi poarta coarnele cu demnitate, chiar si cu o frenetica participare, se consoleaza cu nurii soacrei si isi implineste unele fantasme erotice: isi vede nevasta posedata de un tanar necunoscut, prilej de excitatie care il fereste de rutina.

Matraguna, dupa un text de Niccolo Machiavelli (unul dintre cei mai importanti ideologi ai Renasterii italiene) este o tragicomedie a deghizarilor si reprezinta una din capodoperele comice ale ultimelor sute de ani. Teatrul lui Machiavelli este un teatru uman, departe de fictiune, cu personaje realiste ce se pot reinventa si regasi in societatea actuala.

Detalii pe www.masca.ro sau pe blog teatrulmasca.wordpress.com.

Eveniment recomandat de: Smart FM
Parteneri Media: Bucuresti FM, RFI Romania, Zoom TV, Romania Libera, Curierul National, Port.ro, PR Wave, Acasa.ro, SapteSeri, Senso Tv, Calendar evenimente

Related posts

Gymboland: Intră în magia sărbătorilor de iarnă!

Adina Meyers

Ce copaci alegem pentru a avea umbra in gradina

Adina Meyers

Trei studenti timisoreni calificati in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab. Voteaza-i si poti castiga o excursie la Paris!

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe