LifeStyle

Hedi Hoka – autoare de CD-uri mindfulness

Hedi Hoka este doctor in psihologie, psiholoaga specialista in dezvoltare personala, antreprenoare si autoare de carti inspirationale cu o abordare moderna si realista. Personalitate optimista, deschisa, umana si cu adevarat implicata in arta de a oferi ajutor specializat, Hedi este profesionista care duce dezvoltarea personala la un alt nivel in tara noastra.

Hedi Hoka are peste zece ani de experienta in consiliere psihologica si coaching, fiind membra a Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, Colegiului Psihologilor din Romania, a International Leadership Association din S.U.A.  si a Mindfulness Association din Marea Britanie. Este ambasador TEDxCluj si Jamie Oliver, Food Revolution.

Hedi isi dedica experienta academica acumulata in tara si in strainatate (Olanda, Finlanda, Austria, Germania si altele) unui scop nobil: acela de a aduce stiintele comportamentale si descoperirile neuropsihologiei mai aproape de oameni. De ce? “Pentru ca este foarte important sa avem grija de mintea noastra, este cea mai valoroasa resursa”, este de parere Hedi. ”Ma ocup de cazuri subclinice. Am ales practica in defavoarea teoriei pentru ca asa pot sa ii ajut mai mult pe cei care au nevoie. Insa in continuare tin seminare si prezentari pe diverse teme cu abordari psihologice.”

Hedi Hoka este si autoarea primului CD mindfulness din Romania ”Relaxeaza-te”, vandut in aproape zece mii de exemplare. Primul din colectia pe care a numit-o ”Health and Science”. Al doilea urmeaza sa fie publicat in curand, avand titlul sugestiv ”Accepta”. Pe langa acestea, o serie de povesti terapeutice pentru parinti si copii isi asteapta randul pentru a fi publicate.

Creativa si generoasa, Hedi a ales sa se dedice scrisului, deoarece o caracterizeaza iubirea pentru oameni. „Cel mai mult imi place sa scriu. Ma face sa uit de mine. Este modul in care daruiesc oamenilor cel mai mult din sufletul si experienta mea.”

Mai presus insa chiar si de pasiunile sale – psihologia si scrisul – Hedi adora copiii. „Ei ma misca cel mai mult. Ma fac sa vibrez cand sunt cu ei”, ii place sa spuna si i se lumineaza privirea. Acesta este motivul pentru care a fondat o gradinita in Cluj Napoca, orasul sau natal. “Am proiecte multe, frumoase, diverse si incerc sa gasesc timpul fizic pentru a le realiza pe toate”, ne spune Hedi.

Un om cu suflet mare, Hedi este mereu acolo unde e nevoie de sprijinul sau, implicandu-se in campanii umanitare. A luat parte la campania ”Viitorul suna Ro” (2012), realizat de Income Magazin si Intact Media, despre tineri care s-au intors in Romania, aducand cu ei experiente internationale. Gradinita BioBee are grupe de copii cu nevoi speciale, fiind un proiect de antreprenoriat social. „Imi doresc sa fac lucruri frumoase pentru acesti copii speciali, sa-i ajut constant si in toate felurile posibile. Sper sa adun langa mine cat mai multi oameni”.

 

 

Related posts

Noile mașini de spălat Miele: rufe impecabile în doar 39 de minute, cu 60% mai puțină energie consumată

Adina Meyers

Peste 4 000 de vizitatori la Domus Expo Imobiliare, primul targ imobiliar al anului

Adina Meyers

Tips & Tricks: Cum sa influentezi oprirea caderii parului in 3 luni

Adina Meyers