LifeStyle

(P) Handsome Monk, o nouă cafenea concept, cu un brew coffee bar integrat

Handsome Monk Coffee House este cel mai nou concept de cafenea de pe piața locală, care integrează un brew coffee bar, unde clienții pot să experimenteze prepararea cafelei în moduri originale, în funcție de gusturi și arome preferate, alături de un maestru al cafelei.

Investiția în noua cafenea se ridică la peste 300.000 de euro, iar planurile includ un lanț de cafenele și dezvoltarea de francize.

Implementarea conceptului a durat aproximativ șase luni, perioadă în care, o echipă restrânsă de aproximativ 10 persoane a lucrat intens la realizarea proiectului. Pentru prima locație, s-a decis deschiderea în centrul comercial ParkLake întrucât design-ul cafenelei se integrează perfect cu cel al mall-ului.

”Handsome Monk aduce ceva nou pe piaţa din Romania și anume educarea consumatorilor de cafea printr-un ”laborator de cafea”, unde barista explică procesul corect de preparare contribuind semnificativ la interacțiunea și relația cu clienții noștri. Suntem adepții produselor cât mai naturale, fără aditivi, conservați și ai unei diete echilibrate, în care să fie incluse preparate nutritive, de aceea, în extensia cafenelei am deschis și un juice bar – Forever Green – unde preparăm sucuri proaspete, smoothie-uri și boluri de fructe si cereale”, a declarat Călugăru Frumosu, Owner Handsome Monk.   

Sub sloganul ”Back to origins”, Handsome Monk a deslușit misterele lumii cafelei și a integrat legenda descoperită în filozofia creării unui spațiu autentic al cafelei, în care designul accentuează texturi de căramidă, lemn, piatră și culori de pământ. Conceptul locației este gândit să ofere self service, brew coffee bar, terasa exterioară, terasa interioară şi coffee shop. În cadrul brew coffee bar-ului clienţii au posibilitatea de a experimenta prepararea cafelei după reţete unice, iar la cerere pot fi instruiți de către barista despre cum să își pregătească, acasă, cea mai bună cafea. Consumatorii vor fi îndrumaţi să încerce metode inedite de brew (cafea la filtru), precum Kemex, Syphon Coffee, V60, Cold Brew, pentru experienţe noi de gust.

Pe lângă cafeaua de origine din Brazilia, Costa Rica, India, clienții pot savura Cafeaua Casei – House Blend Coffee – o rețetă proprie, ce reprezintă o combinație între soiurile de cafea de origine provenite din India și Ethiopia. Este o cafea 100% Arabica, cu un grad de prăjire ridicat, care oferă un gust și o aciditate echilibrată, cu o explozie de note exotice, de fructe și o textură cremoasă.

În ceea ce privește juice bar-ul, meniul include o varietate de produse, de la sucuri dintr-un singur fruct sau din combinații de mai multe fructe, obținute prin stoarcere mecanică și “Energy Boosters” – sucuri din fructe presate la rece, extrem de concentrate și cu un conținut ridicat de proprietăți nutritive, până la Smoothie-uri – preparate din fructe proaspete sau congelate și lapte sau iaurt grecesc. Un preparat inedit pe piața din București este și Bowls, boluri în care se servesc piureuri din diverse fructe, cu un topping de cereale și fructe. Aceste preparate sunt ideale pentru micul dejun, întrucât conțin toate proprietățile nutritive necesare aportului zilnic.

Despre Handsome Monk

Prin întoarcerea la origini, Handsome Monk a deslușit misterele cafelei și împărtășește atmosfera acelor vremuri într-o locație autentică cu preparate originale și elemente naturale pentru  experiențe autentice. Pe lângă activitatea de self service, brew bar-ul este activitatea prin care Hansome Monk se diferențiază, oferind iubitorilor de cafea, rețete unice, gusturi și arome variate alături de un barista și de produse din țări de origine precum India, Columbia, Etiopia, Guatemala, Kenya, Nicaragua sau Brazilia. În extensia cafenelei, și pentru a întări sloganul „Back to Origins”, clienții se pot bucura de juice bar-ul Forever Green, care oferă sucuri proaspete, smoothie-uri și bowls, susține o dietă echilibrată prin preparate cât mai naturale și nutritive.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Handsome Monk: www.handsomemonk.com sau pe pagina de Facebook

Related posts

Ariston: Ce contează atunci când alegi o centrală termică

Adina Meyers

Atelierul „Iubire necondiţionată” a adunat o mulţime de părinţi şi copii

Adina Meyers

Parametrica [digi fab school], invitata la FAB10 Barcelona, 2-8 iulie 2014

Adina Meyers