LifeStyle

Mihai Baractaru, primul roman calificat la Campionatele Mondiale Ironman, se aliniaza maine la start

Maine, 10 octombrie, este un moment istoric pentru sportul de anduranta romanesc: triatlonistul Mihai Baractaru (26 de ani) se aliniaza la startul Campionatului Mondial de Triatlon Ironman, la amatori, in Hawaii, Kona. Este pentru prima data cand un sportiv roman reuseste performanta calificarii la cel mai important eveniment al triatlonului de anduranta tip Ironman, unde probele sunt: 3,86 kilometri inot, 180,25 kilometri ciclism, maraton – 42,185 kilometri.

Mihai Baractaru se pregateste de mai bine de 6 ani pentru acest moment, prin antrenamente sustinute. A reusit calificarea anul acesta, la Ironman Klagenfurt, Austria, unde, cu un timp final de 9 ore si 15 minute pe aceste distante, s-a clasat pe locul 3 la categoria lui de varsta iar acest rezultat l-a calificat pentru Campionatul Mondial, competitia tip Age Group. (amatori care concureaza la categoria lor de varsta).

Cursa de la Kona este recunoscuta si temuta de toti sportivii lumii, din cauza conditiilor specifice insulei fierbinte, cum e denumita, care ingreuneaza si mai mult distantele colosale de concurs: este vorba despre faptul ca temperatura aerului este situata intre 30-35 grade Celsius, umiditatea aerului atinge deseori 90% iar vanturile care sufla pe insula, pe portiunea dedicata cursei de ciclism, au viteze care nu scad sub 60 metri pe secunda.

Am ajuns in Hawaii cu doua saptamani inainte de startul Campionatului Mondial, si am reusit sa ma adaptez la fusul orar si la temperatura, care este foarte ridicata, si cu multa umiditate. Am facut si recunoasterea traseului pentru toate cele 3 probe, si tot ce pot sa spun este ca simt o mare emotie sa pot reprezenta Romania la un asemenea eveniment, sa asez tara noastra pe harta concursurilor de anduranta ale lumii. Visul meu devine realitate si in urmatorii 5 ani sper sa fiu in top 40 mondial. Sa imi tineti pumnii maine!“, a spus Mihai Baractaru.

Sponsorii sportivului pentru acest eveniment sunt Arobs, Emag, Bicishop, Global Vision, JPS Group, Solaris, Shimano.

Puteti urmari ultimele noutati cu privire la pregatirile si cursa lui Mihai Baractaru pe pagina lui de Facebook, aici

Related posts

EXPO CASA MEA si-a deschis portile!

Adina Meyers

Evenimente de neratat in acest weekend

Adina Meyers

Baneasa Drive In Cinema se redeschide cu 6 seri speciale

Adina Meyers