LifeStyle

Grand Prix Nova anunţă selecţia participanţilor la cea de-a şasea ediţie a Festivalului

Radio România organizează la Bucureşti în perioada 4-9 iunie 2018 a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovaţiei în creaţia radiofonică.

Din cele peste 100 de producţii din întreaga lume înscrise la Grand Prix Nova, juriul de preselecţie a anunţat miercuri, 2 mai 2018, producţiile selectate în secţiunea competiţională a festivalului. Grand Prix Nova aliniază la această ediţie 57 de producţii din 23 de ţări. Inaugurăm anul acesta o nouă secţiune dedicată producţiilor binaurale, sincron răspândirii accelerate a audiţiei în căşti a producţiilor radiofonice, în special în rândul tinerilor. Astfel, festivalul propune producţii de teatru radiofonic şi ars acustica împărţite pe trei secţiuni: drama (maximum 60 minute), forma scurtă (maximum 10 minute) şi binaural. Secţiunea drama a reţinut 25 de piese de teatru radiofonic, în forma scurtă regăsim 23 de producţii iar pentru secţiunea binaural selecţia aliniază 9 producţii. În total, perselecţia cuprinde producţii din 23 de ţări din Europa, America, Asia şi Australia, care îşi vor disputa cele nouă trofee, acordate pentru cele trei secţiuni mai sus amintite. În urma audiţiilor din cele cinci zile de festival un juriu internaţional, fomat din specialişi ai teatrului radiofonic şi ars acustica, va decide  producţiile câştigătoare ce răspund principalului criteriu de judecare, inovaţia.

În lista celor 57 de producţii intrate în finala concursului Grand Prix Nova remarcăm o valoroasă prezenţă a producţiilor româneşti independente, numeric superioară ediţiilor precedente, ce confirmă un interes crescut pentru experimentul sonor atât în producţia de teatru radiofonic, cât şi ars acustica.

Lista producţiilor selectate poate fi consultată la adresa www.grandprixnova.ro

Grand Prix Nova este singurul festival de producţii sonore care îşi propune ca temă inovaţia. Ediţia din acest an continuă o tradiţie onorantă, aceea de a se afla sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

Related posts

Delta Studio sustine asociatia Salvati Dunarea si Delta

Adina Meyers

Amenajari interioare potrivite si pentru animalele de companie

Adina Meyers

Trailer-ul filmului ‘Fifty Shades Darker’ a bătut recordul de vizualizări în 24 de ore

Adina Meyers