Calatorii Home LifeStyle

Grădină termală cu aquapark şi zonă socială la Oradea – FOTO

Primăria Oradea pregăteşte proiectul unei noi zone de recreere, ce ar urma să fie realizată pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia.

Astfel, Ştrandul Ioşia din Oradea va fi transformat într-o grădină termală cu aquapark pentru relaxare cu bazine având apă la temperaturi între 25 şi 40 de grade Celsius şi o zonă socială destinată persoanelor vârstnice.

Stațiune balneară

Municipalitatea orădeană a făcut demersurile pentru obţinerea titlului de staţiune balneoclimaterică de interes naţional pentru această zonă. Apele termale din această zonă au un factor curativ bun și au calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.

Proiectul prevede construirea unor bazine interioare și exterioare, atât cu apă termală cât și cu apa rece încălzită și crearea unui microclimat cu plante specifice zonelor cu ape termale.

Complexul balnear va ocupa o suprafață de 3,24 ha care poate fi extinsă într-o etapă ulterioară, capacitatea fiind pentru un aflux de aproximativ 1700 persoane/zi/timp de vară, respectiv 600 persoane/zi/timp de iarnă.

Facilități

În grădină termală vor fi bazine de tip jacuzzi, un centru SPA, cu saună şi săli de tratamente, o sală de fitness şi o zonă de alimentație publică.

În zona exterioară vor exista cel puţin şase bazine, fiecare cu altă temperatură a apei, zone de relaxare înverzite şi un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.

Related posts

Macroul, peștele preferat al românilor

Adina Meyers

Pinum Doors & Windows acopera in prezent jumatate din judetele tarii

Adina Meyers

Afla ca cel mai tare concept de party din oras, SUSHILIZE, revine!

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe