Calatorii Home LifeStyle

Grădină termală cu aquapark şi zonă socială la Oradea – FOTO

Primăria Oradea pregăteşte proiectul unei noi zone de recreere, ce ar urma să fie realizată pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia.

Astfel, Ştrandul Ioşia din Oradea va fi transformat într-o grădină termală cu aquapark pentru relaxare cu bazine având apă la temperaturi între 25 şi 40 de grade Celsius şi o zonă socială destinată persoanelor vârstnice.

Stațiune balneară

Municipalitatea orădeană a făcut demersurile pentru obţinerea titlului de staţiune balneoclimaterică de interes naţional pentru această zonă. Apele termale din această zonă au un factor curativ bun și au calități foarte bune pentru cura externă a mai multor afecțiuni.

Proiectul prevede construirea unor bazine interioare și exterioare, atât cu apă termală cât și cu apa rece încălzită și crearea unui microclimat cu plante specifice zonelor cu ape termale.

Complexul balnear va ocupa o suprafață de 3,24 ha care poate fi extinsă într-o etapă ulterioară, capacitatea fiind pentru un aflux de aproximativ 1700 persoane/zi/timp de vară, respectiv 600 persoane/zi/timp de iarnă.

Facilități

În grădină termală vor fi bazine de tip jacuzzi, un centru SPA, cu saună şi săli de tratamente, o sală de fitness şi o zonă de alimentație publică.

În zona exterioară vor exista cel puţin şase bazine, fiecare cu altă temperatură a apei, zone de relaxare înverzite şi un ponton pentru plajă pe malul Crişului Repede.

Related posts

Eduard Tumagian va canta duminica pe scena Operei Nationale Bucuresti

Adina Meyers

Proctinum cremă – un nou dispozitiv medical împotriva hemoroizilor!

Adina Meyers

Scolarizarile tehnice anuale la TONDACH

Adina Meyers