Home Practic

Înfundarea instalației sanitare: ce e de făcut?

Există o serie de probleme comune ale instalațiilor casnice cu care fiecare proprietar de locuință s-a confruntat cel puțin o dată. Aceste probleme pot să apară din cauza uzurii sau dacă instalațiile nu au fost corect executate. Dar ce este de făcut în acest caz?

Iată ce poți face pentru a evita înfundarea instalației sanitare!

Primul semn o țeavă este înfundată este scurgerea foarte lentă a apei din cadă sau chiuvetă. Dacă situația este mai gravă apa nu se va scurge deloc. Țevile se înfundă cu resturi casnice care ajung în sistemul de canalizare. În cazul țevilor din bucătărie, acestea se pot înfundă cu uleiuri, grăsimi animale, resturi alimentare, zaț de cafea etc. Țevile din baie ajung să fie înfundate cu fire de păr, șervețele umede sau chiar bețișoare pentru urechi și dischete demachiante.

Țevi din oțel

Utilizează încă de la început țevi din oțel, întrucât folosirea unor piese nerezistente este echivalentă cu execuția incorectă a instalației sanitare. Cu alte cuvinte, pentru a preveni depunerea de resturi pe conducte și, implicit, înfundarea acestora, este necesar să optezi pentru țevi confecționate dintr-un material rezistent și care permit scurgerea lichidelor fără probleme.

Evită să arunci resturi în chiuvetă și folosește un filtru de protecție a scurgerii atât pentru cadă sau cabină de duș, cât și pentru chiuvetă.

Fitinguri pentru sudură

Montează fitinguri de sudură, pentru că aceste piese previn scurgerile, dar și permit evacuarea reziduurilor la un flux normal. În plus, acestea aduc rezistența întregului sistem de instalații, astfel că nu te vei mai confrunta niciodată nici cu aceasta problemă, nici cu alte complicații, precum spargerea conductelor.

Soluții și unelte de desfundat

Dacă inevitabilul s-a produs și descoperi că o țeavă este înfundată, cea mai la îndemână soluție este curățarea acesteia cu o soluție chimică, care se găsește în comerț și apă fierbinte. Dacă blocajul nu este îndepărtat după folosirea unei astfel de soluții, apelează la o pompă pentru desfundare. O altă soluție la îndemână este șarpele de desfundat.

Instalator profesionist

Verificarea periodică a instalației sanitare de către un instalator este o alta metoda prin care poți evita înfundarea acesteia.

Related posts

Modele premium ale parchetului Barlinek

Adina Meyers

ANUNȚ: Primăria Sectorului 2 începe dezinsecția împotriva țânțarilor

Adina Meyers

Cum amenajezi o bucătărie elegantă

Adina Meyers