Home

Ghimbirul, lămâia şi usturoiul, cumpărate în exces în perioada pandemiei. Ce beneficii au

În perioada de pandemie, în SUA au crescut vânzările de ghimbir cu 94%, de usturoi cu 62%, iar europenii au consumat lămâi şi citrice mai mult ca în anii precedenţi.

Ghimbirul, lămâia şi usturoiul sunt renumite pentru întărirea sistemului imunitar şi sunt foarte bune antivirale.

Un raport al vânzărilor arată că a crescut consumul de ghimbir, lămâie şi usturoi mai mult ca în anii precedenţi. Aceste alimente cunoscute ca fiind şi medicamente „naturiste” ajută oamenii să stea departe de gripă sau de afecţiuni respiratorii.

Până la începutul lunii iunie, în Statele Unite ale Americii au crescut vânzările de ghimbir cu 94%, de usturoi cu 62%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Europa, consumatorii au optat pentru consumul vitaminei C, astfel au crescut vânzările de lămâi şi citrice.

1.Beneficiile ghimbirului

În ghimbir există o mulțime de nutrienți și componente bioactive care au beneficii puternice asupra organismului, fiind unul dintre cele mai sănătoase și gustoase condimente din lume. Este un condiment versatil, ușor de introdus în multe rețete și este asociat cu înfrângerea răului de mișcare, cu o mai bună funcționare a creierului și multe altele.

Beneficiile ghimbirului asupra sănătății rezultă într-o mare măsură din conținutul de antioxidanți, dar și al altor componente terapeutice, precum gingerolul.

Beneficiile demonstrate ale consumului de ghimbir:

– Stimulează funcția digestivă
– Previne infecțiile orale
– Antioxidant și energizant
– Remediu contra răcelii și gripei
– Ajută la scăderea colesterolului
– Calmează greața
– Contribuie la reducerea inflamațiilor
– Contribuie la îngrijirea pielii și a părului

2. Beneficiile lămâilor

Lămâie în apă, în ceai, în sucuri, în mâncare și deserturi? Da, în fiecare zi! Cu toții iubim lămâia, pentru că are zeci de beneficii pentru sănătatea noastră și sistemul nostru imunitar.

Lămâile conțin și vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor.

Beneficiile lămâilor pentru sănătate:
– Tratatează indigestia
– Scad febra
– Protejează dinții
– Mențin sănătatea pielii
– Opresc hemoragiile
– Contribuie la pierderea în greutate
– Ameliorează tulburările respiratorii
– Tratează reumatismul
– Tratează infecțiile gâtului
– Reglează tensiunea arterială

3. Beneficiile usturoiului

Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naționale italiene și franțuzești, precum și a celei românești. Totodată, este și una din plantele medicinale ale cărei efecte benefice pentru sănătate și starea de bine au trecut, cu brio, proba timpului, și medicina modernă confirmă toate acestea prin diverse studii și cercetări medicale.

Usturoiul este una dintre cele mai puternice arme pe care le putem avea pentru susținerea sistemului imunitar. Are capacitatea de a stimula producția naturală de anticorpi din organism și combate infecțiile, distrugând sute de tipuri de bacterii și virusuri.

Ceapa, usturoiul, ridichile și prazul conțin un antibiotic natural numit alicina, capabil să distrugă germenii patogeni fără a afecta flora microbiana din sistemul nostru digestiv care este necesară unei bune funcționări a organismului!

– Antibacterian și antifungic
– Antibiotic natural și antiparazitar
– Accelerează epitelizarea și vindecarea rănilor
– Protecție împotriva radicalilor liberi
– Reducerea nivelului de colesterol „rău”
– Reducerea tensiunii arteriale
– Tahicardie și spasme coronare
– Arterioscleroza
– Dureri de cap și de claudicație intermitentă
– Afecțiuni ale sistemului digestiv
– Detoxifiant, sudorific, expectorant
– Anticancerigen

Related posts

Cum folosim algele ca îngrășământ în grădină

Adina Meyers

De ce este important chitul de rosturi și cum îl alegi

Adina Meyers

3 paşi simpli care pot reduce efectele pandemiei de COVID-19

Adina Meyers