Dacă ești pasionat de bricolaj și îți place să faci tot felul de treburi mărunte în gospodărie, atunci cu siguranță că ți-ar fi util un aparat de sudură.

Și pentru că e neplăcut să depinzi de alți oameni, dacă te-ai săturat să împrumuți de la vecini sau de la prieteni, poate ar fi timpul să te gândești la achiziționarea propriului tău aparat de sudură. În prezent, poți găsi o serie de aparate de sudură potrivite atât pentru uz casnic, cât și pentru necesitățile pe care le are un profesionist.

 

Procesul de selecție poate fi unul destul de dificil având în vedere diversitatea produselor de pe piață, dar luând în calcul și faptul că nu ai încă ochiul format ca al unui profesionist sau nu dispui de suficiente informații.

Cauți un aparat de sudură eficient?

Din nefericire, nu există un singur proces de sudare ce se poate potrivi pentru fiecare aplicație, așadar ar fi indicat să alegi un aparat de sudat în funcție de nevoile pe care le ai în gospodărie. Înainte de a achiziționa un astfel de dispozitiv, ar trebui să te familiarizezi cu câteva noțiuni de bază ce îți pot fi de folos mai ales dacă nu ești specialist în domeniu.

Procese de sudare – noțiuni de bază

Cele mai întâlnite procese de sudare sunt MIG, TIG și sudarea cu electrod, iar fiecare dintre acestea are propriile beneficii și se potrivește unui anumit număr limitat de aplicații.

  1. Sudarea cu MIG (cu electrod și gaz)

Cei care utilizează acest procedeu folosesc un electrod de sudură pe o bobină ce e alimentată automat la o viteză constantă selectată înainte. Astfel, curentul electric creează un arc între metalul de bază și fir, îl topește pe acesta din urmă și apoi îl îmbină cu materialul, oferind o sudură de înaltă rezistență cu un aspect deosebit. Acest tip de procedeu poate fi folosit pentru sudarea unor metale subțiri sau ceva mai groase.

  1. Sudarea cu TIG (cu gaz inert)

Acest tip de sudare este un procedeu care necesită utilizarea unui electrod tungsten non-consumabil. Sudura este protejată de contaminarea atmosferică de un gaz protector – de regulă argon. Sudarea TIG se folosește în mod frecvent pentru sudarea secțiunilor subțiri din oțel cu aliaje, oțel inoxidabil și metale neferoase – aluminiu, magneziu și aliahe de cupru. Comparativ cu alte procese de sudare, acesta oferă sudorului un control mai mare asupra sudurii și permite obținerea unor suduri puternice și de înaltă calitate. consumabil. Cu toate că rezultate sunt mai precise și sunt curate, nu se recomandă utilizarea lui de către începători.

  1.  Sudarea cu electrod învelit (SEI)

Acest tip de procedeu este, de fapt, cel tradițional de sudare și presupune formarea unui arc electric între electrod și piesă. După topirea învelișului în urmă băii de sudură se va forma un gaz și zgură cu rol de protecție a băii de sudare împotriva mediului înconjurător. Așadar, în urma procesului de solidificare și răcire, zgura va fi înlăturată.

Atunci când cumperi un aparat de sudură va trebui să te gândești în primul rând ce tip de lucrări vei dori să efectuezi. Specialiștii în domeniu știu că, indiferent de tipul aparatului de sudură dorit, marca Miller Electric se numără printre cele mai bune din lume. În România, unicul importator al aparatelor de sudură Miller Electric este Detop – unul dintre cei mai mari furnizori din țară de aparate industriale de sudură și de accesorii necesare pentru sudură, care oferă și servicii conexe de mentenanță și întreținere.

Produsele Detop pot fi găsite în showroomul din București sau pot fi comandate online, de pe scule.detop.ro, la prețuri concurențiale și cu garanția livrării rapide.

 

Related posts

Cutii poștale și modul lor de amplasament

Adina Meyers

“HaiLaCasa!” – jocul care te invata etapele construirii unei case

Adina Meyers

Renovarea casei de la țară. 5 sfaturi esențiale care o vor transforma într-o reședință de vacanță

Adina Meyers