Amenajari Interioare

Ghid pentru casa perfectă: Cum alegi vopseaua lavabilă și cum o aplici corect

Zugrăvirea pereților nu ține doar de îmbunătățirea aspectului estetic al locuinței, ci și de igiena acesteia. Alegerea lavabilei potrivite îți va face procesul de renovare mai ușor și rapid, iar calitatea acesteia te va ajuta să te bucuri de confortul locuinței

Cu toate acestea, dacă vopseaua utilizată nu este de calitate și nu are anumite caracteristici esențiale, zugrăvitul poate fi dificil și pot apărea numeroase probleme, precum gradul scăzut de acoperire

Dacă gradul de acoperire al vopselei alese este scăzut este  necesară aplicarea unui număr mai mare de straturi pentru obținerea unui rezultat impecabil, exfolierea lavabilei sau imprimarea vopselei pe palme și haine, chiar și după uscarea completă a acesteia.

O alegere greșită poate duce la pierderi de natură financiară, dar și la timp și energie irosite, putând fi necesară curățarea și rezugrăvirea pereților într-un interval de timp relativ scurt..

Pentru o renovare de succes, cu rezultate impecabile și durabile, este important să știi ce vopsea să alegi și ce pași trebuie să urmezi.

Vopseaua all – inclusive, ideală pentru toate tipurile de încăperi

De multe ori, nu știm ce să alegem în materie de vopsea lavabilă – să fie hidrofobă, să fie cu uscare rapidă și fără miros sau să aibă super putere de acoperire? O vopsea all – inclusive ar putea fi soluția la indecizia ta.

Vopseaua Aeria Gold All – Inclusive de la AdePlast are o acoperire foarte bună pe suporturile pregătite corespunzător, în multe cazuri fiind suficientă aplicarea unui singur strat și asigură un grad de alb foarte ridicat. O vopsea lavabilă cu acoperire mare este esențială, mai ales dacă zugrăvești singur. Un grad ridicat de acoperire te ajută să termini repede treaba și cu mai puțin efort, datorită stratului unic. În plus, vopseaua are un grad ridicat de lavabilitate, se aplică și se întreține ușor și asigură o peliculă opacă cu aspect plăcut la atingere. Astfel, poți termina zugrăvirea într-o singură zi și te poți bucura de un finisaj profesional de durată, în confortul locuinței.

Vopseaua inhibă dezvoltarea microorganismelor pe suprafețele pe care a fost aplicat și asigură reducerea numărului acestora pe un timp îndelungat, acționând ca o barieră împotriva bacteriilor. În plus, asigură o permeabilitate foarte bună la vapori, datorită tehnologiei Porus X, lăsând totodată pereții să respire. Datorită acestor proprietăți, este ideală pentru zugrăvirea tuturor suprafețelor pe bază minerală: tencuieli uzuale de var-ciment, gleturi de ipsos inclusiv zidării, plăci de gips-carton, beton și pe suporturi noi sau vechi rezistente.

Albul intens și proprietățile peliculei o recomandă eficientă pentru spațiile cu standarde ridicate de curățenie si igienă, precum și pentru orice alte încăperi ce sunt supuse la spălări frecvente.

Aeria Gold are în componența sa materiale nontoxice și este avizată de Ministerul Sănătății, fiind potrivită și pentru camerele celor mici, a nou – născuților și a viitoarelor mămici, deoarece nu lasă un miros neplăcut în încăpere și nu pune sănătatea în pericol.

Ghid pentru o zugrăvire durabilă și de calitate

Nimeni nu își dorește variații de culoare, cojirea vopselei sau un miros neplăcut după ce a terminat de zugrăvit. Calitatea zugrăvelii nu ține doar de calitatea produsului, ci și de rigurozitatea respectării anumitor pași și sfaturi, mai ales a indicațiilor din fișa tehnică a produsului utilizat.

În primul rând, trebuie avute în vedere măsuri suplimentare de protecție a suprafețelor împotriva deshidratării rapide, a intemperiilor sau a înghețului. Apoi, suprafețele adiacente care nu trebuie vopsite, precum prizele și întrerupătoarele, trebuie protejate, respectiv acoperite cu folie. 

În cazul în care optezi pentru vopsea colorată și trebuie să adaugi pigment, pentru a evita variațiile de culoare și riscul de a zugrăvi neuniform, trebuie să alegi un pigment recomandat și să amesteci materialul din găleată cu malaxor electric, înainte de aplicare.

Dacă dorești să aplici mai multe straturi, este important să ții cont de faptul că timpul de acoperire între straturi trebuie să fie de cel puțin 4 ore.

Zugrăvirea unui perete sau a unei camere presupune respectarea a trei etape:

  1. Pregătirea suprafeței pe care va fi aplicată vopseaua;
  2. Izolarea camerei și a elementelor;
  3. Aplicarea efectivă a vopselei.

Pentru a asigura o acoperire rapidă și omogenă se alternează trafaletul lat, destinat suprafețelor mari, cu trafaletul îngust, folosit pentru suprafețe mici și pentru colțuri.

Într-o primă fază, trebuie date jos măștile prizelor, care vor fi izolate cu bandă adezivă din hârtie, mult mai ușor de aplicat și de desprins față de alte tipuri de bandă adezivă. Apoi se poate începe aplicarea vopselei cu pensula.

Pentru repararea defecțiunilor din pereți se pot folosi diverse soluții, printre care ipsos, gleturi, silicon acrilic etc. Soluția recomandată de AdePlast este Silber Gletul Meseriașului, pastă gata preparată pentru aplicare.

Întotdeauna, zugrăvitul începe obligatoriu cu colțurile camerei, în caz contrar riscând să se observe diferențele de structură.

Pentru a proteja pardoseala, se pot folosi, la alegere, folii de plastic, pânză sau carton ondulat. Colțurile camerei se protejează cu bandă adezivă.

Related posts

Cehii prefera stilul scandinav de viață. Aduce pace și energie în casă

Adina Meyers

Cum distingem intre stilurile de mobilier

Adina Meyers

Un interior rustic unde imprimeurile textilelor te vor inspira

Adina Meyers