LifeStyle

Expozitie de instalatie

Expozitia poate fi vizitata intre 16 martie si 5 aprilie 2012.

450 de linguri din lemn participa intr-o coregrafie volumetrica la consacrarea retelei speciale pe care o propune grafic designerul Corina Sarbu. Forma si in anumita masura chiar materialul din care sunt confectionate lingurile, tin de functionalitate. Obiectul de vesela poate fi mediu pentru arta decorativa, sau poate deveni obiect de arta de sine statator, daca functia este abandonata in favoarea ratiunilor estetice.

Folosirea lingurii ca modul conduce spre asamblaje, instalatii, grupaje scenografice ori spre variate alte structuri, preponderent minimaliste. Ordinea, structura matriciala, vectorii vizuali determinati de pozitionarea cozii si a cupei, numerologia (in cazul acesta magica, construita in jurul cifrei sapte), ritmarea prin dimensiuni, momente de torsiune si culoare sunt doar cateva dintre elementele morfologice ale proiectului si expozitiei.

Ruptura periodica de modul se face prin rosu englez (terracota), verde si roz in relatie cu performance-ul coregrafic, bazat pe sunet si culoare, sustinut pe data de 22 martie de balerina Operei din Constanta, Aliss Tarcea, care va interactiona cu instalatia, pe muzica inegalabilului Cvartet Balanescu. Miza evenimentului artistic exclude in totalitate anecdoticul si naratiunea in favoarea exprimarii prin semn vizual, static si cinetic.

 

Mihai Plamadeala, curator

Articole similare

Primul parc de distracții dedicat animalelor de companie se deschide la PetExpo 10

comunicat de presa

Trei zile de rafinament si eleganta la Palatul Noblesse: Luxury Lifestyle Fair

casamea.ro

Hommage à Sisi 180 de ani – un eveniment tribut unic în București

comunicat de presa

1 comment

Btdzjtp 15 April, 2020 at 5:43 pm

Which may in them that can scout methodologies of your own and buckle people to accrue sildenafil citrate online

Reply

Lasă un comentariu