Image default
Amenajari apartamente

Funcționalitate și design într-un studio de 51 mp

Provocați să-și demonstreze măiestria în amenajarea unei garsoniere de prezentare, de tip showroom, designerii de la biroul de arhitectură Miso Architects au creat un interior în care funcţionalitatea şi frumuseţea se îmbină în mod armonios, cu scopul de a arăta cum un spaţiu mic poate fi transformat în mod inteligent într-o locuință utilă şi chiar generoasă.

Amplasată în cadrul clădirii Vernescu Residence, un proiect modern şi elegant situat în centrul Capitalei, în zona Căii Victoriei, garsoniera face parte dintr-un complex de 36 de apartamente cu una-patru camere, toate finisate cu materiale de înaltă calitate. Locuinţa, cu o suprafaţă de 51 de metri pătraţi, este compusă dintr-o cameră, bucătărie deschisă şi baie, potrivindu-se perfect unei persoane singure sau unui cuplu tânăr, care dorește să locuiască în centrul oraşului, într-un cadru modern, realizat în conformitate cu ultimele tendinţe în materie de tehnologie şi design. 

Totodată, interiorul beneficiază de o suprafaţă vitrată considerabilă, cu o lăţime de peste 5 metri liniari, dar și de o terasă deschisă foarte spaţioasă (de aproximativ 20 de metri pătraţi).  Colaborarea antreprenorului cu biroul Miso Architects a început în urma unei recomandări făcute de o cunoştinţă comună, beneficiarul dorind amenajarea unor apartamente de prezentare moderne și originale, care să îl ajute să promoveze complexul rezidenţial.
„Colaborarea a decurs în cele mai bune condiţii. Am avut întâlniri şi rapoarte periodice despre evoluţia lucrării, iar un avantaj a fost acela că beneficiarii ne-au lăsat o libertate foarte mare de desfăşurare, permiţându-ne astfel să implementăm exact ce ne propusesem de la început. În plus, acest lucru ne-a responsabilizat foarte mult, motiv pentru care am lucrat cu cea mai mare atenţie, astfel încât, în final, toată lumea să se bucure de succes.”
Proiectul a fost preluat cu finisajele deja realizate (parchet şi pereţi albi). Din acest punct de vedere, echipa Miso a intervenit doar pentru a îmbrăca cu tapet un perete de accent şi pentru a acoperi cu mochetă podiumul din zona dormitorului, pentru un plus de confort.  

De asemenea, a făcut modificări la instalaţia electrică şi sanitară (în bucătărie), astfel încât aceasta să fie în conformitate cu soluţia de design. Având în vedere problema spaţiilor de depozitare limitate în cazul unei garsoniere, designerii au propus diverse soluţii utile şi ingenioase. 
Întreaga amenajare a pornit de la forma camerei; ținând cont de avantajul luminii și de poziționarea față de zona funcțională a bucătăriei, echipa Miso a luat decizia de a împărţi spaţiul în două zone: una de zi şi alta de noapte. Pentru a le delimita, au apelat la texturi diferite și au înălțat pardoseala între cele două zone – dormitorul a fost ridicat pe o platformă, fiind accesibil prin două trepte, din living şi din hol. În plus, platforma are şi un rol funcţional, căci în cadrul ei sunt amplasate locuri de depozitare, sub formă de sertare sau de chepeng.
Demarcarea s-a realizat printr-un perete din lamele de lemn de stejar, prinse cu un sistem special, ce permite fiecăreia să se rotească în jurul propriului ax, formând astfel un perete închis. 

Decorul este în stil modern, mixând tendinţele minimaliste şi un curent elegant, ce are la bază forme simplu armonizate, linii preponderent drepte şi materiale atent îmbinate. O atenţie deosebită a fost acordată corpurilor de iluminat şi finisajelor de accent. Aceste elemente, care pot fi considerate de multe ori detalii, fac diferenţa într-o amenajare şi îi conferă personalitate. Corpurile de iluminat alese sunt realizate manual în Spania, de către firma LZF, care produce obiecte unicat, din foiţă de furnir. Piesa centrală din living este modelul Agatha, semnat de Luis Eslava Estudio.

Finisajele utilizate sunt multiple: de la furnir de stejar, folosit pentru placarea podiumului şi a peretelui de lamele, la MDF mat cu frezări speciale, prezent la mobilier şi în bucătărie, şi până la tapiţerii textile plăcute la atingere sau la marmură, întâlnită la măsuţa de cafea. Peretele cel mai lung al studioului este acoperit în întregime cu mobilier, fiind un element important atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional –în cadrul său este găzduită cea mai mare parte a depozitării. În plus, pe acest perete este vizibilă diferenţierea spaţiului: în partea dormitorului are împărţirea unui dulap de haine, cu uşi şi un design neregulat, iar în zona de zi prezintă alt tip de împărţire, pentru depozitare. În cadrul său a fost amplasat și un şemineu cu bioetanol încorporat, pentru o atmosferă cât mai primitoare. Amplasat într-o zonă mai puţin luminoasă, dormitorul este ajutat de un element de design spectaculos, mai exact de un perete cu placaj neregulat şi iluminat cu LED-uri, ce creează un joc de umbre interesant, oferind spaţiului o lumină ambientală plăcută. Lampa din dormitor, furnizor LZF Spania, este model Gea, semnat de Marivi Calvo. 
Sertarul principal de sub pat are sistemul şi dimensiunile unui pat simplu, astfel încât, în caz de nevoie, să poată primi o saltea pentru a găzdui o persoană. 

Amenajarea a durat aproximativ două luni, mai exact din ianuarie până în martie 2016. 

Foto: Alexandru Drăgoi (www.maximume.com) 

Articole similare

9 sfaturi pentru amenajarea unei bucătării rustice

casamea.ro

10 lucruri pe care nicio femeie nu ar trebui sa le aiba in casa

casamea.ro

Detalii din sticla colorata pentru interioare cu personalitate

casamea.ro

Lasă un comentariu

one × 1 =