Ediția din 2021 a târgului a prezentat peste 130 dintre cele mai semnificative galerii din întreaga lume. Printre cele mai interesante expuneri a fost un specimen complet al unui schelet de crocodil.  Fosilele crocodilului au fost extrase din fisura originală găsită în Lewis Ranch, Lincoln County, Wyoming, la date de 14 mai 2019.

Crocodilul preistoric, denumit Borealosuchus wilsoni, are oasele fosilizate în matricea originală și este din perioada Eocen târzie, aproximativ 50 de milioane de ani în urmă.

 

Video cu momentul descoperirii :

http://frieze2021.artancient.com/objects/42760/

 

Frieze Masters a fost fondată în 2012 de Amanda Sharp și Matthew Slotover.Nathan Clements-Gillespie este directorul artistic al Frieze Masters.

Frieze Masters oferă o perspectivă contemporană unică asupra mii de ani de istorie a artei, de la obiecte de colecție la capodopere semnificative din epoca antică și Old Masters până la sfârșitul secolului al XX-lea.

Târgul s-a desfășurat în Regent’s Park din inima Londrei, într-un mediu elegant și contemporan proiectat de renumita arhitectă Annabelle Selldorf, și beneficiind de lumină naturală, evitând astfel atmosfera unei expoziții comerciale.

Curatori independenți de vârf, de la nivel mondial, au oferit sfaturi despre arta secolului XX precum și despre obiecte istorice. Relația dintre arta istorică și practica contemporană este explorată în continuare prin intermediul aclamatului program Frieze Masters Talks, care a fost organizat în 2020 de Nicholas Cullinan (National Portrait Gallery, Londra).

Mari opere de design în ”Stand Out”

Anul acesta, Frieze Masters a introdus o nouă secțiune numită Stand Out, curatoriată de Luke Syson (Directorul Muzeului Fitzwilliam, Cambridge), care va reuni obiecte de artă de peste veacuri și care sunt mari opere de design, de strălucire sculpturală și conceptuală. Stand Out privește dincolo de distincțiile ierarhice dintre operele de artă din diferite medii.

Prezentări solo ale lucrărilor unor personaje trecute cu vederea

Recurgând la reconsiderarea obiectelor de artă numite adesea „decorative” sau „funcționale”, va reveni și celebra secțiune Spotlight. Dedicat pionierilor artei avangardiste din întreaga lume și supravegheat de Laura Hoptman (director executiv al The Drawing Center, New York), Spotlight va expune prezentări solo ale lucrărilor unor personaje trecute cu vederea și practici rare văzute de maeștrii moderni.

Artă contemporană și artiști vii

Frieze Masters a coincis și s-a aflat la câțiva pași de târgul său sora, Frieze London, tot în The Regent’s Park. Frieze London se concentrează pe arta contemporană și pe artiștii vii, prezentând lucrări create în principal după 2000, în timp ce Frieze Masters prezintă lucrări realizate înainte de anul 2000. Conectând Frieze Masters și Frieze London, Frieze Sculpture este o expunere gratuită a lucrărilor majore în aer liber situate în The Regent’s Park Grădini englezești la capătul sudic al Broadwalk-ului. Clare Lilley, directorul de programe la Yorkshire Sculpture Park, va selecta și va plasa din nou lucrările în Frieze Sculpture 2021. Frieze Sculpture este gratuită și deschisă tuturor de la 14 septembrie până la sfârșitul lunii octombrie.

În fiecare an, organizatorii estimează că au peste 60.000 de vizitatori la Frieze Masters și Frieze London combinat. Acești vizitatori includ atât dintre cei cu interes în lumea artei, cum ar fi curatorii, artiștii, colecționarii, galeriștii și criticii, precum și publicul larg. Unii vizitează colecționarii de artă pentru prima dată, în timp ce alții privesc târgul mai mult ca o expoziție, bucurându-se de experiență ca o zi culturală.

Related posts

Cana electrica este un accesorie foarte util de avut in bucatarie

Adina Meyers

7 trucuri gratuite pentru decorarea camerei de zi

Adina Meyers

Cum să alegi un ciocan potrivit

Adina Meyers