Atunci când ne cumpărăm flori pentru grădină și casă, încercăm să alegem soiuri cât mai rezistente la întuneric și la diferiți factori. Acest lucru nu ne iese mereu și putem alege, din greșeală, unele care sunt foarte pretențioase.
Alegerea plantelor pe care le vom pune în casă sau pe lângă casă nu este întotdeauna ușoară. Trebuie să luăm în calcul mulți factori precum intensitatea luminii, întunericul și umiditatea din aer, frecvența de udare sau chiar curenții de aer care pot circula în acea zonă a casei.
Unele plante nu sunt așa rezistete la frigul care trece printr-un geam deschis, spre exemplu, iar altele au nevoie de o udare constantă, cu mici cantități de apă.
Una dintre aceste plante care sunt mai greu de întreținut (dar nu împosibil) este begonia.
Această plantă este foarte frumoasă, cu flori mari și cu multe petale. Coloritul său a atras colecționari de-a lungul timpului, dar ce mulți nu știu este faptul că această plantă este greu de întreținut. Este foarte pretențioasă și din această cauză, mulți dintre noi nu am reușit să menținem o begonia timp mai îndelungat.
Ea necesită o îngrijire continuă, iar pământul în care stă trebuie să conțină mult humus și nisip.
De asemenea, ea trebuie udată de două, trei ori pe săptămână și trebuie să avem grijă să nu îmbibăm pământul cu apă. Iarna, floarea se udă mai rar deoarece intră în semi-repaus.
Vara, ea trebuie ferită de razele soarelui, dar și de curenții de aer din cameră. Temperatura optimă pentru floare este de 20-25 de grade Celsius, iar gradul de umiditate din aer trebuie să fie până la 85%.
O altă floare care este frumoasă, dar și pretențioasă este Sporul Casei. Mai este cunoscută și cu denumirea de Lisa cea harnică sau Nu-mă-atinge. Denumirile vin de la câteva trăsături caracteristice plantei: abundența de flori și faptul că la cea mai mică atingere, păstaile mature se sparg și își împrăștie semințele.
În timpul primăverii și verii, aceste plante preferă ambiente bine aerisite, cu lumină indirectă – mențineți-le la 18 grade Celsius, deși rezistă și la temperaturi mai ridicate. Este mai bine să așezați ghiveciul într-o cadă ce conține pietriș ud.
Din mai până în septembrie, o dată pe săptămână, adăugați un îngrășământ lichid în apa cu care udați planta.Toamna și iarna, ar trebui să mențineți o temperatură în jur de 18 grade Celsius, astfel încât planta să continue să prospere și să înflorească.
Reduceți numai puțin udarea. Dacă temperatura este prea scăzută, udați planta mai puțin, lăsând pământul să se usuce și nu mai administrați îngrășăminte.
Sursă foto: www.pinterest.com