LifeStyle

8 sfaturi pentru o curățenie de primăvară relaxată

Este perioada curățeniei de primăvară și toate ne dorim să fim cât mai eficiente. Dacă s-ar putea să facem ordine și curățenie într-o singură zi ar fi perfect. Cu sfaturile de mai jos, poți să eviți niște greșeli care îți pot îngreuna treaba.

 

Îți propui prea multe

Când te apuci de curățenie ai planuri mari, însă pe măsură ce muncești îți pierzi motivația pentru că îți dai seama că sunt foarte multe de făcut. De cele mai multe, renunți. Ideal ar fi să împarți toată munca în proiecte mai mici pe care să le duci la bun sfârșit în mai multe zile.

Eliberarea dulapurilor

Dacă ți-ai propus să mai scapi din lucrurile inutile din casă, trebuie să faci acest pas înainte să te apuci de curățenie. În felul acesta îți va mult mai curat și nici nu vei mai face din nou dezordine în casă.

Începe de sus

De cele mai multe curățenia o începem de jos în sus și, la final, de dăm seama că am uitat de tavane. Cel mai bine este să pornim la drum ștergând de praf partea de sus a dulapurilor, galeriile, lustrele și tavanele și de-abia apoi să ne apucăm și de covoare și podele.

Folosești servețele pentru sticlă pentru electronice

Te gândești că și sticla este o suprafață sensibilă la fel ca ecranul electronicelor din casă. Este greșit! Nu doar că lasă urme, dar pot să și distrugă primul strat al ecranelor. Folosește produse speciale pentru acestea pentru a nu fi nevoită să le schimbi.

Ești prea dură cu ferestrele

Impulsul de a insista asupra ferestrelor, mai ales pe partea exterioară unde se mai lipsesc insecte sau alte impurități este normal. Folosirea lamelor sau a bureților mai aspri poate distruge geamul, așa că indicat este să faci o soluție dintr-o parte apă și o parte oțet și să stropești zonele foarte murdare ale ferestrei. Apoi, cu o cârpă din microfibră vei șterge totul foarte ușor.

Nu lași substanțele să își facă efectul

De obicei curățenia este contracronometru așa că de cele mai multe ori nu ai timp să aștepți 10-15 minute cât scrie pe produse că este nevoie să acționeze. Totuși, este nevoie să faci asta, pentru ca ele să își facă efectul cum trebuie și tu să te bucuri de o casă curată.

Amesteci substanțele

Etichetele multor produse de curățenie avertizează că nu este bine să fie amestecate cu alte substanțe. Totuși, din dorința de a fi mai eficientă, ai tentația de a pune mai multe feluri de produse. Reacțiile care pot să apară, pot strica suprafețele, dar cel mai grav este că îți pot afecta sănătatea.

Folosești aceeași cârpă peste tot

Cârpa cu care ștergi chiuveta din bucătărie trebuie folosită doar acolo, nu și pentru masă, aragaz sau dulapuri. Nu trebuie să împărștiem germenii și bacteriile peste tot prin casă.

În cazul în care îți permiți sau ai lucruri mai greu de făcut prin casă poți apela la o firmă specializată cod CAEN 7112. În felul acesta scapi de multe bătăi de cap, dar ai o casă curată.

Related posts

Atelier de pictura si creatie pentru copii

Adina Meyers

Policolor a lansat SPOR cu ioni de argint, o vopsea revolutionara pentru sanatate si mediu

Adina Meyers

Toate consumabilele de care ai nevoie pentru o petrecere in familie

Adina Meyers