LifeStyle

Firma Noblesse Group International a fost omagiată pentru proiectul realizat la mănăstirea Sf. Maria din Techirghiol

În data de 9 decembrie 2018, Biserica Ortodoxă Română a acordat o diplomă omagiară firmei Noblesse Group International în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în promovarea identității poporului român. Diploma a fost înmânată la Reședința Patriarhală din București lui Silviu Preda, managing partner & co-founder Noblesse Group International, și lui Alessandro Lusito, arhitect partner și totodată managerul studioului de arhitectură și design interior al Studio Insign, member of Noblesse Group.

Arhitectul de interior Alessandro Lusito, cel care a realizat proiectul pentru pardoseala din marmură a bisericii de la mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol a declarat: “La baza proiectului intitulat “Pardoseala de la Biserica Sf. Maria” a stat o analiză amplă a mănăstiri din punct de vedere estetic, funcțional, cât și din punctul de vedere al amplasării. Pentru a conserva atmosfera locului și a se integra in simbolistica religioasă, designul pardoselii de marmură a fost inspirat atât din motive biblice, cât și din elementele specifice locului. În procesul de design al pardoselii am încercat să creăm un limbaj grafic complex care să creeze o simbioză între motivele de natură religioasă și cele de natură genius loci“.

Biserica în stil maramureșean poartă hramul Sf. Apostoli Petru și Pavel și este amplasată în incinta mănăstirii. Aceasta datează din secolul al XVIII-lea și este considerată monument istoric.

Pentru pardoseala bisericii, arhitectul de interior Alessandro Lusito a ales marmura, un material nobil care în sine prezintă prestigiu și prețiozitate, transcendență și istorie. “Marmura este un element distinctiv și extrem de durabil care înfrumusețează o vastă gamă de spații de cult”, a mai adăugat arhitectul Alessandro Lusito.

Fondul compoziției este constituit cu marmură Crem, o nuanță deschisă care transmite senzația de liniște și împăcare. Rosso Alicante a fost folosit ca accent și Contur, aceasta fiind regasită ca și textură în picturile parietale. Formele sunt remarcate prin folosirea marmurei maronii, care creează un mic Constrast prin care se evită efectul de monotonie. Accentul de culoare a fost creat prin folosirea texturii de marmură verde care se pretează bine pentru formele florale, aducând un plus de realism.

Related posts

Cum sa-ti ingrijesti tenul daca locuiesti la oras

Adina Meyers

BIG BANG: un vernisaj inedit de artă modernă, cum nu s-a mai făcut în România

Adina Meyers

Agnes Keszeg semneaza noul concept visual al Festivalului Brazilor de Craciun

Adina Meyers