Home Practic

Filtrele pentru apă potabilă: beneficii pentru sănătate

Într-un mediu tot mai poluant, interesul pentru consumul de apă fără impurități este tot mai crescut. În acest context, filtrul de apă a apărut din dorința îmbunătățirii calității apei potabile consumate zilnic și, implicit, a calității vieții.

Apa potabilă reprezintă elementul esențial al stării noastre de bine, iar hidratarea adecvată a organismului este vitală pentru sănătatea noastră. Alimentarea cu o apă plină de impurități, utilizarea excesivă a clorului și compoziția minerală dezechilibrată din apa de la robinet ne afecteaza sănătatea și ne impiedică să consumăm alimente și băuturi sănătoase. Purificarea apei de la robinet rezolvă aceste probleme.

Vânzările de filtre de apă au crescut în 2020, în contextul pandemiei

Rata cererilor de filtre de apă a crescut cu peste 49% în primele 6 luni din 2020, față de perioada similară a anului trecut, potrivit unui studiu realizat recent.

Această evoluție poate avea legătură cu sistemului public de apă precar, alcătuit din conducte vechi sau deteriorate, ruginite, conținând plumb și alte impurități. Pe fondul acestui lucru, instalarea unor filtre speciale de epurare a apei reprezintă una dintre cele mai practice și mai sigure soluții pentru care cetățenii pot opta astfel încât apa pe care o consumă să fie una cu cât mai puține impurități.

Beneficii

Aceste produse sunt concepute pentru a filtra și trata apă din rețelele de alimentare publică din punct de vedere organoleptic. Acestea se montează sub chiuvetă și filtrează excelent nămolul, rugina și alte tipuri de sedimente, reduce din apă gustul și mirosul de clor cu care aceasta este uzual tratată în sistemele publice de alimentare.

Reciclare

Totodată, un alt motiv pentru care tot mai multă populație își îndreaptă atenția înspre filtrele pentru apă potabilă se datorează și dorinței de a proteja mediul înconjurător.

Reciclarea cu responsabilitate a deșeurilor plastice reprezintă o problemă la nivel mondial, însă, în ultimii ani, tot mai mulți oameni au înțeles faptul că folosirea unui filtru de apă este o opțiune viabilă atât pentru sănătatea familiei (apa potabilă), cât și o soluție sustenabilă pentru mediul înconjurător (reducerea consumului de pet-uri de plastic).

Related posts

Decor natural pentru mesele de Sarbatori

Adina Meyers

Mobilier practic pentru baie

Adina Meyers

Sali de baie „verzi”

Adina Meyers