Amenajari Interioare

Fii cu un pas inaintea hotilor! Protejeaza-ti casa cu un kit complet de securitate!

Presupunand ca ti-ai terminat de construit casa, probabil esti in culmea fericirii ca totul a ajuns la final si te poti relaxa alaturi de familia ta in fata semineului. Insa ce zici daca iti spunem ca inca nu s-a terminat totul? Esti sigura ca nu ai uitat ceva? Ok, hai sa te punem in tema, deoarece traim in vremuri moderne unde siguranta si protectia casei ar trebui sa fie ceva banal. In cazul in care au uitat sau nu ti-a trecut prin cap sa iti montezi un sistem de supraveghere, Skut.ro te invata cat de simplu este sa iti protejezi casa de belele.

Nu conteaza ca stai la bloc sau la curte, pentru ca hotilor nu le pasa. Lor le pasa doar de bunurile tale si ca ele sa ajunga pe mainile lor. De ce sa nu iti montezi un sistem de supraveghere cand acestea au ajuns sa coste mai putin decat un laptop decent?

Pentru a forma un sistem de supraveghere video ai nevoie de echipamente si accesorii CCTV, adica de camere, un video recorder si accesorii. Accesoriile constau atat in cablurile necesare instalarii, cat si in HDD-ul ce trebuie achizitionat si montat in DVR sau NVR. Puteti gasi toate acestea la Skut.ro

Partea cea mai grea nu este alegerea componentelor, pentru ca cel mai probabil o sa discuti cu un specialist. Insa acesta nu te va ajuta sa montezi si restul accesoriilor CCTV, de exemplu HDD-ul, decat daca il platesti extra. Noi te ajutam astazi sa inveti singur cum se monteaza un HDD intr-un DVR sau NVR.

PASUL 1

Fa rost de toate uneltele necesare precum surubelnite si cabluri. De obicei ai nevoie de o surubelnita in cruce.

PASUL 2

Inarmeaza-te cu putin curaj si rabdare in cazul in care esti o persoana grabita. Nu vrei sa strici ceva din graba.

PASUL 3

Apucate sa desfaci DVR-ul sau NVR-ul. Tot ce trebuie sa faci este sa ii scoti capacul de protectie. Este fixat in cateva suruburi.

PASUL 4

Dupa ce ai reusit sa scoti capacul, aseaza HDD-ul in locul special si prinde-l in suruburi.

PASUL 5

Dupa ce l-ai strans in suruburi, ai nevoie de cele doua cabluri SATA pentru conectare, unul pentru alimentare si unul pentru date. Mufele sunt diferite si nu ai cum sa le incurci. Plus ca au o singura pozitie de conectare.

Asta a fost tot pentru montarea HDD-ului. Nu ai nevoie de alte accesorii CCTV pentru aceasta operatiune. Daca tot nu crezi ca te descurci dupa explicatiile scrise, ti-am pregatit si un material video dedicat montarii HDD-ului. Te rugam sa il urmaresti pentru a intelege mai bine procedeul de instalare.

 

Acum ca ai un DVR sau NVR functional, trebuie sa iei in calcul si faptul ca ai mai putea avea nevoie de alte accesorii CCTV.  In functie de locuinta si de tipul de protectie ales de tine, poti suplimenta sistemul de supraveghere cu un kit de alarma.

Deoarece la Skut.ro sunt oameni bine formati, informatiile de la ei sunt bine venite, pentru ca nimeni nu iti poate oferi aceste informatii oricand. Asa ca vom merge mai departe si iti recomandam ca pe langa sistemul de supraveghere format din camere si DVR/NVR, sa optezi si pentru un sistem de alarma suplimentar.

Este bine sa vezi de la distanta ceea ce se intampla in locuinta ta, insa camera de supraveghere nu va suna la politie si nici nu va incerca intr-un fel sa opreasca hotii. Un sistem de alarma simplu te poate avertiza in cazul in care vineva incearca sa te jefuiasca si poate suna automat la un centru de paza.

In caz ca nu stiati, sistemele de alarma au devenit foarte inteligente o data cu era smartphone-urilor, iar in cazul in care cineva incearca sa iti jefuiasca locuinta, centrala te va contacta telefonic sau iti va trimite un mesaj de avertizare. Atunci poti sa urmaresti pe camerele de supraveghere daca este un pericol real sau nu, si poti lua o decizie corecta.

 

Tot aici mai poti include si alte accesorii de tipul CCTV pentru sistemele de alarma, precum senzori de miscare, senzori pentru geamuri sparte, senzori de fum, etc. Acestia se pot conecta la centrala si primesti un  plus de siguranta. Cine stie, poate ti se sparge o teava de apa cand nu esti acasa si te inunzi. Un senzor de apa te avertizeaza de la distanta si poti chema de urgenta un instalator.

Skut.ro considera ca protejarea locuintei nu este un moft ci o necesitate in ziua de azi. Preturile sunt mici, asa ca nu mai ai nici o scuza sa pui niste bani la ciorap pentru a completa casa cun sistem de alarma si un sistem de supraveghere complete.

Pe final, daca vrei sa vezi cum ar arata un sistem de supraveghere complet, ti-am pregatit si doua configuratii diferite, una cu camere analogice clasice, care este si cea mai ieftina solutie, si alta cu un sistem de camere IP bazate pe o retea de internet ce pot fi accesate de la distanta din orice colt al lumii, direct de pe telefonul tau.

http://blog.skut.ro/ce-este-un-sistem-de-supraveghere-ip-wireless/ 

http://blog.skut.ro/ce-contine-un-sistem-de-supraveghere-video-complet/ 

 

 

Related posts

O casa istorica readusa la viata

Adina Meyers

Dantela, un must-have si in decorul interior

Adina Meyers

Funcționalitate și design într-un studio de 51 de metri pătraţi

Adina Meyers