LifeStyle

3 flori reprezentative pentru fiecare lună de toamnă

Tuturor ne plac florile: unora le place doar să le primească, unora le place să le ofere, altora le place  să le crească, iar altora le place să le îmbine. Cei care oferă flori, alături de cei care adoră să primească flori şi de cei care combină flori pentru aranjamente florale de toamnă şi nu numai au un punct comun: florariile online.

Cei cărora le place să crească flori sunt ceva mai independenţi, însă, până la urmă, ne uneşte acelaşi lucru: pasiunea pentru flori şi pentru frumos. Aşadar, ne trebuie…

Cel puţin câte o floare de toamnă în fiecare lună 

Indiferent că preferi să ai în casă buchete de flori, să ai flori în grădina sau să creezi propriile aranjamente florale de toamnă cu flori cumpărate şi cu flori şi crenguţe din grădină, s-ar putea să îţi placă să ştii care sunt florile toamnei şi ce semnifică acestea. Iar dacă nu ai o grădină unde să îţi faci de cap, poţi oricând să alegi ghivece cu plante de apartament pe care să le aşezi prin casă ori în balcon.

Floarea lunii Septembrie

Floarea primei luni de toamnă este Asterul (ochiul boului), o plantă cu frunze schimbătoare care anunţă venirea toamnei. Tulpinile pot avea diferite înălţimi, iar florile vor fi numeroase, motiv pentru care albinele se vor simţi invitate la masă. Ţine cont că în această perioadă majoritatea florilor pierd, însă albinele nu au început încă perioada de hibernare, aşa că lasă-le să se înfrupte.

Pentru că tufele de aster sunt de obicei foarte generoase, poţi realiza un bucheţel cu aceste flori, dar şi flori de nu-mă-uita şi, poate câteva crenguţe de merişor sau câţiva trandafiri, pentru a-l aşeza pe măsuţa de cafea din living.

Asterul simbolizează graţie, răbdare, credinţă şi dragoste. Ochiul boului este floarea zeiţei elene Venus, iar în China această plantă este un simbol al fidelităţii.

Floarea lunii Octombrie

Floarea lunii Octombrie este Gălbeneaua, o plantă uşor de crescut, ce dispare în timpul iernii, dar semniţele florii cad pe pământ şi, odată cu venirea căldurii, dau viaţă unor noi plante.

Gălbenelele sunt plante pitice, cu un aspect asemănător margaretelor şi un colorit cald ce poate varia de la galben deschis la portocaliu intens.

Gălbenelele sunt simbol al focului şi al soarelui, simbol al susţinerii vieţii şi al compasiunii, al pasiunii şi creativităţii şi se crede că sunt flori purtătoare de noroc. Odinioară, vindecătorii purtau flori de gălbenele pentru a se proteja de bolile pacienţilor lor şi a înlătura energiile negative. Simbolistica s-a extins şi modificat puţin, aşa încât acum se crede că ghivecele cu gălbenele ajută la restabilirea armoniei şi păcii în cămin.

În contextul popular, gălbeneaua, “calendula officinalis” este numită şi “mireasa verii” (căci îşi întoarce floarea după soare), dar şi “aurul Maicii Domnului”, “florea ploilor” (dacă floarea nu se deschide dimineaţa, este semn că în ziua respectivă va avea loc o furtună).

Floarea lunii Noiembrie

Luna Noiembrie este reprezentată în lumea florilor de crizanteme, flori un colorit diversificat. Crizantemele sunt flori foarte uşor de crescut şi de întreţinut, atât în sol, cât şi în vază. Rezistente la temperaturi scăzute, sunt stropul perfect de culoare într-o lună ca noiembrie.

Crizantema este floarea naţională a Japoniei şi simbol al împăratului. De altfel, crizantemele sunt simboluri ale compasiunii şi ale prieteniei, însă, în funcţie de colorit (care poate varia de la alb şi diferite nuanţe de galben la roşu, lila şi violet închis) acestea îşi pot schimba semnificaţia şi pot fi mesager la unei iubiri secrete.

Crizantemele pot forma buchete simple, numai cu crizanteme, însă pentru un aranjament floral de toamnă complet, poţi adăuga câteva crengi de copac cu frunze mărunte îngălbenite de vreme sau câţiva ciulini uscaţi.

Flori pentru tot timpul anului

Desigur, poţi oricând să laşi compunerea de aranjamente florale de toamnă pe seama specialiştilor. De exemplu, florăria online Floria este o florărie din Bucureşti care poate realiza buchete cu flori de toamnă şi aranjamente cu flori de toamnă la preţuri competitive.

Preţul pentru un buchet din flori de toamnă va fi diferit în funcţie de plantele ce compun buchetul respectiv, însă vei putea alege din mai multe variante de buchete.

De asemenea, vei putea comanda din florăria online buchete de flori pentru întreaga locuinţă, indiferent de florile preferate, de la crizanteme la trandafiri, garoafe, crini, gerbera şi aşa mai departe.

Dă frâu liber imaginaţiei şi ornează-ţi locuinţa cu aranjamente florale de toamnă în culori calde, pentru zile mai frumoase! Nu uita să le schimbi apa regulat şi a le scurta din când în când codiţele, pentru a menţine florile proaspete mai multă vreme. 

Related posts

Accesorii baie pentru o mini-redecorare

Adina Meyers

Părinți, pregătiți-vă de întâlnirea cu bebelușul!

Adina Meyers

Expoziţia „Sub semnul vulturului bicefal. Cantacuzinii veacului al XVII-lea”, la Muzeul Naţional Cotroceni

Adina Meyers