Amenajari Interioare

Feliatoare – electrice sau manuale?

Motivele pentru care ai opta pentru un feliator? Sunt destul de multe la numar. Atunci cand spui „feliator”, gandul iti zboara cel mai probabil spre acel aparat pe care il vei folosi pentru a felia mezelurile sau carnea, insa rolul sau nu se incheie aici. Feliatorul (care poate fi electric sau manual) poate fi folosit cu succes si atunci cand vine vorba de felierea legumelor si / sau a branzeturilor, fiind capabil sa iti usureze destul de mult munca in bucatarie, mai ales daca ai nevoie de acest lucru la anumite preparate.

Bineinteles, in exemplul dat mai sus vorbim de un feliator de calitate, nu de unul foarte simplu si ieftin, acesta din urma fiind intrebuintat in special pentru a taia carnea cruda. Daca stii cum sa alegi un feliator (noi aici iti recomandam sa iti indrepti atentia catre unul electric, nu manual, iar asta pentru ca diferentele de pret nu sunt chiar unele foarte mari, insa confortul va fi cu mult mai mare in cazul modelelor electrice) atunci cu siguranta o sa gatesti cu o placere mult mai mare anumite preparate din carne sau care sa contina branzeturi ori legume.

Din moment ce vorbim de un feliator electric, cea mai importanta componenta a acestuia este motorul. Aici o sa te asiguri ca acesta are suficient de multa putere pentru a-l putea folosi intr-un numar cat mai mare de situatii. Nu trebuie sa il alegi chiar pe cel mai puternic, ci o putere medie ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru uzul casnic. Mai trebuie spus aici ca modelele foarte puternice nu pot functiona fara oprire pentru o perioada foarte lunga de timp, iar asta pentru ca se pot supraincalzi.

Avem in fata un electrocasnic care, daca nu este manuit asa cum trebuie, poate duce la aparitia unor accidentari, uneori chiar unele destul de urate. Asadar, urmatorul lucru caruia tu trebuie sa ii acorzi atentie este siguranta pe care noul tau feliator electric ti-o poate oferi. Aici ne referim, bineinteles, la elementele de siguranta cu care vine dotat acesta. Ne gandim la cele de baza(de exemplu prezenta unor picioruse aderente, care au rolul de a nu lasa feliatorul sa alunece, sau sistemul de protectie a degetelor), dar si elementele suplimentare care sa isi aduca aportul la o manipulare in deplina siguranta a aparatului.

Functionalitatea pe care o poate oferi un feliator electric trebuie sa fie si ea luata in considerare. Aici ne referim la numarul de situatii in care putem folosi un astfel de aparat. De exemplu, e de preferat ca atentia noastra sa se indrepte catre un feliator electric care sa fie capabil sa felieze nu doar carnea, dar si legumele, fructele, branzeturile si chiar si painea. De asemenea, e bine sa avem la dispozitie cutite de diferite marimi, astfel incat sa ne putem permite sa feliem in functie de nevoile noastre si de mancare pe care o gatim.

Pe final nu mai trebuie decat sa iti dam un ultim sfat. E important ca in alegerea unui feliator electric sa tii cont de care sunt necesitatile tale. Nu are rost sa cumperi un model foarte scump, doar pentru ca vine cu multe functii, deoarece sunt sanse mari ca mai bine de jumatate dintre ele sa nu fie folosite deloc de catre tine.

Related posts

Moduri elegante de a oferi un plus de personalitate si caldura locuintei tale

Adina Meyers

Mobilier de-a gata sau făcut la comandă?

Adina Meyers

Patul – unul dintre cele mai importante elemente de mobilier

Adina Meyers