La fel ca si lemnul, caramida este considerat un material de constructie ecologic, ea fiind obtinuta prin arderea argilei in cuptoare speciale, la temperaturi de peste 1000 grade Celsius. In prezent, pe piata exista o gama extrem de variata de culori, texture si densitati. Varietatea este data de minereurile folosite in amestec cu argila.
Daca in trecut casele erau realizate integral din caramida, astazi, pentru eficientizarea costurilor si pentru diminuarea timpului de realizare a unei case, acest material de constructie este asociat cu beton sau cu blocurile ceramice. Specialistii dau asigurari ca, odata instalata, o fatada din caramida dureaza cel putin 100 de ani cu cheltuieli de intretinere minime care trebuie realizate abia dupa 25 de ani. In plus, placarea peretilor cu caramida este echivalent cu izolarea termica a unei locuinte, casa devenind calduroasa iarna si racoroasa vara. Un alt avanjat este acela ca locuintele realizate din caramida sunt rezistente la cutremure si incendii.
In plus, casele placate sau realizate din caramida au o eleganta clasica, care rivalizeaza cu frumusetea stilului arhitectural modern. Un plus de stil puteti adauga locuintei dumneavostra prin placarea fatadelor sau a peretilor interiori cu caramida. In acest caz, caramida prezinta un avantaj incontestabil in fata altor materiale de constructie: nu se degradeaza si nu se decoloreaza in timp din cauza factorilor de mediu. In plus, astfel dati un plus de valoare estetica locuintei, prin unicitate. Caramida ofera nenumarate posibilitati de design intrucat poate fi gasita pe piata intr-o gama variata de texture si culori.
La capitolul dezavantaje specificam pretul mai ridicat de realizare si obligativitatea contractarii serviciilor unui specialist.