Image default
LifeStyle

Expozitie de arta textila

In cadrul acestei expozitii veti putea admira creatiile artistelor Ramona Virtosu si Laura Cherciu Avramescu. Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul 3 – 22 decembrie 2011, iar vernisajul va avea loc sambata 3 decembrie, incepand cu ora 18.00.

Vom deschide cu aceasta ocazie cea dintai expozitie din seria “8 FEMMES” . In prima parte, ne propunem sa exploram dorinta femeilor de a fi diferite, iar aceasta cautare a personalitatii se va regasi in detalii de imagine exterioara.

Prin urmare, cautam sa personalizam materialele folosite in costume si accesorii prin pictura, sculptura si impletituri. Sursa de inspiratie a acestei expozitii este filmul cu acelasi nume, creat de regizorul Francois Ozon, dupa piesa lui Robert Thomas.

Ramona Stanca Virtosu este absolventa a liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”.

A realizat scenografie pentru film si publicitate. Printre proiectele la care a lucrat se numara filmele:

“BOBORUL”-2003, in regia lui Radu Vasile Igazsag, cu Victor Rebengiuc;

“O SCURTA ISTORIE”-2007, regia Radu Vasile Igazsag, cu Horatiu Malaele;

“LA DRUMUL MARE”-2007, regia Gabriel Sirbu, cu Andi Vasluianu;

“AFTERIMAGE”-2007, regia Catalin Leescu, in distributie Madalina Ghitescu.

De asemenea, a realizat costume pentru spoturi publicitare, precum cele pentru ALEXANDRION si MURFATLAR. 

Pe langa acestea, a avut si colaborari pentru realizarea costumelor in piese de teatru, precum: “ALCHIMISTUL”, “SEFELE”, “DE CE FIERBE COPILUL (IN) MAMALIGA”, “IMPARATUL MUSTELOR”.

Prima expozitie personala a avut loc anul acesta, in februarie, la TEATRUL MASCA, unde a expus lucrari de arta textila si anume: SCULPTURA IN LANA.

Printre lucrari se afla: “TESTOASA KARA”, “MARGARITAS ANTE PORCOS”, “NORISORUL LUI SPAGATIN” , “MOTANUL GRI-GRI”, “IMPLETITORUL de POVESTI “.

Laura Cherciu Avramescu este absolventa a Universitatii de Arta Bucuresti, Facultatea de Istoria si Teoria Artei, Sectia Conservarea si Restaurarea operei de arta. Este licentiata in Conservarea si Restaurarea picturii pe lemn. A participat la numeroase expozitii de grup sau personale, dintre care le amintim pe cele mai recente de la galeria Elite Prof Art: “Culorile toamnei” si “Calatorind prin lume”, precum si participarea la targul de arta de la Strasbourg ST-ART din luna noiembrie a anului trecut, alaturi de alti artisti, membri ai danaartgallery.ro

Articole similare

Ana Pan sarbatoreste 25 de ani cu un nou concept de magazin si cu produse personalizate

casamea.ro

Carrefour serbeaza Ziua Mondiala a Crucii Rosii

comunicat de presa

Fântâna centrală de la Castelul Peleș redevine funcțională, în urma lucrărilor de reabilitare efectuate de Veolia România

comunicat de presa

Lasă un comentariu

thirteen − five =