Image default
LifeStyle

Expozitie de arta textila

In cadrul acestei expozitii veti putea admira creatiile artistelor Ramona Virtosu si Laura Cherciu Avramescu. Expozitia va fi deschisa publicului in intervalul 3 – 22 decembrie 2011, iar vernisajul va avea loc sambata 3 decembrie, incepand cu ora 18.00.

Vom deschide cu aceasta ocazie cea dintai expozitie din seria “8 FEMMES” . In prima parte, ne propunem sa exploram dorinta femeilor de a fi diferite, iar aceasta cautare a personalitatii se va regasi in detalii de imagine exterioara.

Prin urmare, cautam sa personalizam materialele folosite in costume si accesorii prin pictura, sculptura si impletituri. Sursa de inspiratie a acestei expozitii este filmul cu acelasi nume, creat de regizorul Francois Ozon, dupa piesa lui Robert Thomas.

Ramona Stanca Virtosu este absolventa a liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”.

A realizat scenografie pentru film si publicitate. Printre proiectele la care a lucrat se numara filmele:

“BOBORUL”-2003, in regia lui Radu Vasile Igazsag, cu Victor Rebengiuc;

“O SCURTA ISTORIE”-2007, regia Radu Vasile Igazsag, cu Horatiu Malaele;

“LA DRUMUL MARE”-2007, regia Gabriel Sirbu, cu Andi Vasluianu;

“AFTERIMAGE”-2007, regia Catalin Leescu, in distributie Madalina Ghitescu.

De asemenea, a realizat costume pentru spoturi publicitare, precum cele pentru ALEXANDRION si MURFATLAR. 

Pe langa acestea, a avut si colaborari pentru realizarea costumelor in piese de teatru, precum: “ALCHIMISTUL”, “SEFELE”, “DE CE FIERBE COPILUL (IN) MAMALIGA”, “IMPARATUL MUSTELOR”.

Prima expozitie personala a avut loc anul acesta, in februarie, la TEATRUL MASCA, unde a expus lucrari de arta textila si anume: SCULPTURA IN LANA.

Printre lucrari se afla: “TESTOASA KARA”, “MARGARITAS ANTE PORCOS”, “NORISORUL LUI SPAGATIN” , “MOTANUL GRI-GRI”, “IMPLETITORUL de POVESTI “.

Laura Cherciu Avramescu este absolventa a Universitatii de Arta Bucuresti, Facultatea de Istoria si Teoria Artei, Sectia Conservarea si Restaurarea operei de arta. Este licentiata in Conservarea si Restaurarea picturii pe lemn. A participat la numeroase expozitii de grup sau personale, dintre care le amintim pe cele mai recente de la galeria Elite Prof Art: “Culorile toamnei” si “Calatorind prin lume”, precum si participarea la targul de arta de la Strasbourg ST-ART din luna noiembrie a anului trecut, alaturi de alti artisti, membri ai danaartgallery.ro

Articole similare

Muzee, cultura, mancare turceasca, lumini si picnicuri in acest weekend

casamea.ro

Minorități și marginali în teatru – cu Mihaela Drăgan, Radu Afrim și Székely Csaba – Podcast Scena.ro #3

comunicat de presa

Sony lanseaza prima compacta cu senzor full frame din lume

comunicat de presa

Lasă un comentariu

11 − ten =