Amenajari Exterioare

Esti incepator in ale gradinaritului? Atunci tine cont de aceste sfaturi!

Nu suntem toti experti in ale gradinaritului, insa asta nu inseamna ca nu putem avea fiecare dintre noi o gradina ingrijita si bine pusa la punct, care sa ne hraneasca prin recolta sa bogata sau sa ne incante simturile prin florile viu colorate si parfumate. Tot ce trebuie sa facem este sa tinem cont de cateva sfaturi simple, pe care oricine le poate lua in considerare. Despre aceste sfaturi vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Primul lucru pe care trebuie sa il facem, mai ales atunci cand nu suntem foarte familiarizati cu gradina ori suprafata pe care dorim sa ne apucam de gradinarit, este acela de a studia terenul. Sa stabilim care zone beneficiaza cel mai mult de lumina soarelui, care sunt la umbra si care acelea in care apa tinde sa se adune, sa apara mici inundatii.

Cu ce ne ajuta sa stim toate cele mentionate mai sus? Ei bine, fiecare planta in parte are nevoie de anumite conditii pentru a se putea dezvolta in mod corespunzator. Asadar, daca noi stim foarte bine care sunt suprafetele scaldate de razele soarelui si cele umbroase o sa stim exact ce si unde sa cultivam. De exemplu, legume precum varza, ardeii sau mazarea au de obicei nevoie de foarte mult soare, iar asta pentru ca ele sunt destul de sensibile atunci cand vine vorba de frig. In aceasta categorie putem include si rosiile.

Urmatorul pas pe care noi trebuie sa il facem este sa delimitam cu atentie suprafata cultivabila pentru anumite legume, deoarece unele au nevoie de mai mult spatiu pentru a se putea dezvolta in mod corect, in timp ce altele pot creste fara probleme in spatii mult mai restranse (aici putem da ca exemple legume precum spanacul, salata sau sfecla).

Fiecare planta / leguma are nevoie de anumite conditii pentru a se dezvolta si creste. Asadar, daca stim exact care este mediul cel mai prielnic pentru fiecare ne va fi mult mai usor sa ne dam seama spre ce culturi sa ne indreptam atentia. Procesul de documentare nu trebuie sa fie unul foarte lung, majoritatea informatiilor necesare putand fi gasite cu o foarte mare usurinta, la doar un click distanta, prin intermediul internetului.

Apa este un alt element care nu trebuie sa lipseasca pentru ca noi sa avem o gradina de invidiat. Aici trebuie mentionat ca daca stam intr-o zona in care, din punct de vedere climatic, seceta predomina in timpul sezonului cald, va trebui sa ne ocupam singuri de irigare. Daca avem o gradina mica acest lucru se poate face foarte usor cu ajutorul unui furtun pe care sa il legam la un robinet ori alta sursa de apa. Tine insa cont ca fiecare leguma / planta in parte are nevoie de o anumita cantitate de apa. De asemenea, udarea e bine sa se faca dimineata foarte devreme sau seara tarziu, atunci cand soarele nu este foarte puternic (in caz contrar cultura va avea de suferit).

 

Related posts

Tocatorul de resturi vegetale si crengi este foarte util atunci cand stai la casa

Adina Meyers

Bucătărie în stil australian

Adina Meyers

Și grădina ta are nevoie de mobilier

Adina Meyers