Pregătirea unui grătar este un prilej foarte bun de a organiza o petrecere alături de cei dragi. Poți prepara diverse rețete atât pentru cei care sunt consumatori de carne, cât și pentru cei care sunt vegetarieni. În plus, toți invitații se pot implica în realizarea meniului. Așadar, nimeni nu va fi pus în situația de a pierde vreo discuție interesantă din timpul întâlnirii.
Chiar dacă nu locuiți la curte sau nu aveți timp să mergeți într-un spațiu special amenajat pentru pregătirea unui grătar, nu trebuie să vă faceți probleme. Indiferent de spațiul pe care îl aveți la dispoziție, întotdeauna este loc pentru un mic grill. Oricum, puteți uita de modelul clasic de grătar, care vă ocupă jumătate de grădină. Acum există variante fiabile, ce își pot afla locul chiar și pe balcon. Au forma unei căldări sau a unei cutii cu mânere și, o dată focul stins și recipientul răcit, îl puteți transporta imediat.
Rețetele unui grătar reușit sunt nenumărate. De exemplu, nu trebuie să uitați să frăgeziți carnea înainte de a o pune pe foc. În acest scop există ciocane speciale. De ce să nu alegeți unul cu inscripții amuzante, ce vor face din servirea mesei un moment delicios și amuzant.
Pentru ușurință, păstrați la îndemână un briceag ce poate fi util atât pentru tranșarea fripturilor, cât și pentru curățarea legumelor. În timp ce grătarul se încinge, serviți la aperitiv semințe, nuci și fructe uscate din boluri, alături de un pahar de prosecco. Pentru a mulțumi toate gusturile, oferiți invitaților sosuri diverse pentru asezonarea preparatelor la grătar.
Pentru o petrecere reușită orice detaliu contează. Așadar, nu uitați să creați o armonie între culorile veselei și cea a feței de masă. Fiind vorba de o petrecere în aer liber puteți organiza și diverse concursuri de tenis, de badminton etc.
În galeria foto veți regăsi câteva imagini care vă pot inspira în pregătirea unui grătar perfect.
Poftă bună!
Sursă foto: www.bonami.ro