Amenajari Interioare

Espressoare, cafetiere / filtre de cafea – ce ar trebui sa aleaga un iubitor al cafelei

Cu totii adoram aceasta licoare magica datorita modului in care reuseste sa ne puna pe picioare in fiecare dimineata, precum si a faptului ca ne ajuta sa lucram pana la ore tarzii fara a ne lua somnul. Atat timp cat bem cafeaua intr-un mod responsabil (asadar fara a exagera cu ea, precum si fara a ne forta foarte mult corpul pentru a sta treaz pe perioade lungi de timp) ea aduce multe beneficii sanatatii noastre.

Pentru ca noi sa ne putem bucura la maxim de savoarea oferita de cafea trebuie sa stim cum sa o bem, dar si cum sa o preparam. In articolul nostru de astazi atentia ni se va indrepta catre modul corect de alegere a unui aparat care sa ne ajute sa preparam o cafea delicioasa. Avem de ales intre trei tipuri care au principii de functionare diferite, si anume: espressoare, cafetiere si filtre de cafea – fiecare dintre cele trei aduce atat avantaje, cat si dezavantaje, iar despre ele vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

 

Incepe cu espressorul, iar asta pentru ca el este aparatul capabil sa ne ajute sa ne bucuram de cea mai buna savoare a cafelei, iar de fiecare data, cu ajutorul sau, putem obtine cu usurinta acelasi gust. Pe piata gasim foarte multe categorii de espressoare, fiecare caracterizandu-se prin ceva distinct. Principalele categorii de espressoare sunt: espressoare cu pompa de aburi, espressoare pe baza de capsule, espressoare pe baza de cialde, espressoare automate (si superautomate) si espressoare semiautomate. Dupa cum se poate observa, lista este una destul de lunga, iar asta este un lucru bun, deoarece fiecare poate gasi un model care sa se plieze perfect pe nevoile sale, dar cel mai important, pe bugetul de care dispune.

Din multitudinea de modele prezente pe piata, noi iti recomandam sa iti indrepti atentia catre espressoarele semiautomate, asta in conditiile in care iti doresti sa te poti bucura de o calitate ridicata a cafelei, existand un anumit grad de automatizare. Preturile pe care aceste espressoare le au sunt unele destul de accesibile atunci cand vorbim de modelele din gama de jos sau cea de mijloc. In cazul in care vrei sa te bucuri de o cafea facuta din boabele proaspat macinate, atunci poti sa iti indrepti atentia spre un model care vine cu rasnita incorporata. Acestea sunt espressoarele automate, iar singurul dezavantaj pe care il au este pretul de pornire care e destul de ridicat.

Cafetierele pot reprezenta si ele o solutie buna pentru cei care isi doresc sa se poata bucura de o metoda usoara si automatizata de preparare a cafelei. Putem spune ca filtrele de cafea reprezinta, fara nici o urma de indoiala, cea mai ieftina alternativa pentru prepararea cafelei, preturile lor pornind, nu de putine ori, de la sub 100 de lei. Principalele avantaje oferite de cafetiere sunt reprezentate de simplitatea in utilizare si pretul scazut pe care il au. Nu trebuie sa iti faci probleme nici in ceea ce priveste pretul filtrelor de cafea, iar asta pentru ca ele sunt foarte ieftine. Practic toate costurile vor fi unele minime, iar tu te vei putea bucura de o cafea buna, care te va pune pe picioare in fiecare dimineata.

Related posts

5 idei pentru renovarea spatiului de sub scari – partea a II-a

Adina Meyers

Trucuri pentru o curatenie rapida si eficienta

Adina Meyers

Mobilier pentru copii inspirat din povesti

Adina Meyers