Home

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a din 10 licee din București participă la “Ora de Educație Rutieră la Liceu”

În perioada 21 noiembrie – 5 decembrie se desfășoară prima ediție a proiectului “Ora de Educație Rutieră la Liceu”, în 10 licee din București.  

Statisticile spun că:

► cele mai multe accidente în Bucureşti sunt provocate de tinerii sub 25 de ani: 6,15% dintre aceştia au provocat un accident

► cei mai periculoşi şoferi din România sunt bucureştenii, urmați de șoferii din Constanța și Iași

► peste 6% din maşinile înmatriculate în Capitală au provocat un accident

Astfel, “Ora de Educație Rutieră la Liceu” se adresează adolescenților de clasele a XI-a și a XII-a, care urmează să își ia permisul de conducere sau l-au luat de curând. Timp de două ore, elevii vor interacționa cu diferiți reprezentanți ai instituțiilor direct responsabile de siguranța în trafic, printre care amintim Poliția Română, ISU, dar și cu psihologul proiectului Mirela Stefănescu, cât și cu pilotul Adrian Grigore & invitații săi: Dani Oțil, Ana Maria Brânză, Micutzu și LikeCreata.

Pe lângă interacțiunea din sala de curs, la sfârșitul workshop-ului, elevii vor ieși în curtea liceului unde sunt invitați la o sesiune foto și la prezentarea mașinii de raliu a pilotului Adrian Grigore. De asemenea, într-o mașină de stradă pusă la dispoziție de unul dintre partenerii săi, Honda Trading, pilotul va exemplifica elemente de bază ce țin de siguranța condusului, respectiv poziția corectă la volan, circulația corectă a mâinilor pe volan, precum și prezentarea sistemelor de siguranță pasive și active ale mașinii.

“După aproape cinci ediții de “Ora de Educație Rutieră” în școlile din București, o prima ediție de “Ora de Educație Rutieră la Grădiniță” în 12 județe din țară + București, a venit timpul să ne adresăm și viitorilor șoferi, adică adolescenților din clasele a XI-a și a XII-a. Educație rutieră este importantă pentru toate categoriile de vârstă, astfel, prin copii, ajungem și la părinți, adulți, și totodată ne adresăm și acestora în mod direct prin interacțiunea de la grădiniță, școală și licee”, spune Liviu Zorilă, directorul Asociației EDIT. 

Liceele participante în proiectul “Ora de Educație Rutieră la Liceu” sunt: Liceul Miguel Cervantes, Colegiul Național Matei Basarab, Liceul Jean Monnet, Liceul Elena Cuza, Colegiul Național Spiru Haret, Liceul Economic Nicolae Kretzulescu, Liceul Eugen Lovinescu, Colegiul Național Mihai Viteazul, Liceul A.I.Cuza și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc. 

Organizator: Asociația EDIT (Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului)

Parteneri instituționali: Primăria Municipiului București prin PROEDUS, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU),  Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Sponsori: Carrefour, Sixt Rent a Car, Bucuresti Mall, Cybex, Generali, Simtop, Rainbow International Distribution

Parteneri media: Romania Liberă, Itsy Bitsy, AGERPRES, Rador, Zelist, Clopotel.ro, Femeia, Ioana, Cosmopolitan.

 

Related posts

2017 Hottest Design Trends

Adina Meyers

Am mers pe mana „PeFoc” si nu m-am ars

Adina Meyers

Plante aromatice care pot fi crescute în ghiveci în apartament – FOTO

Adina Meyers