Amenajari case Balcon si terasa Home

Efectul pandemiei: Locuințele cu grădină sau terasă și compartimentări inteligente, la mare căutare

Efectul coronavirusului pe piața imobiliară: se remarcă o creștere a apetitului pentru case, punându-se accent pe case cu grădină sau terase, în ansambluri rezidențiale cu parcuri, spații verzi, piață, supermarket și școală.

Oamenii își doresc locuințe mai mari și nu mai pun atât de mult accent pe locație. Astfel, locuință nu trebuie să fie neapărat lângă birou, esențial este să ofere spații verzi și facilitați pentru copii.

Comportamentul potențialilor cumpărători s-a modificat după criza COVID-19, în sensul că dintre cei care voiau să cumpere o casă, 66% și-au menținut această opțiune, 13% au renunțat să mai caute, 15% oscilează acum între apartament și casă, 4,2% sunt interesați să închirieze o locuință, iar 3% vor să cumpere un apartament, potrivit celui mai recent studiu realizat JLL, în parteneriat cu Storia.

Apetitul pentru achiziția de locuințe rămâne ridicat, în condițiile în care peste 80% dintre cei care voiau să își cumpere o casa sau un apartament înainte de pandemie își mențin aceasta intenție, punând însă accent pe confort, un spațiu mai mare de locuit și pe existența grădinilor, a teraselor și a parcurilor, în defavorea locației.

Mai mult spațiu de locuit

Atunci când vine vorba de a alege între locație și un spațiu de locuit mai mare, 84% dintre respondenti ar prefera mai mult confort și spatiu, în defavoarea unei locații mai centrale. Dintre cei care aveau în intenție să achiziționeze o locuință înainte de pandemie, circa 65% căutau casa, iar restul apartamente.

În cazul celor care doreau un apartament, 43% și-au păstrat intenția, 16% au renunțat momentan la planurile de investiție, în timp ce 25% oscilează acum intre a achiziționă un apartament sau o casa, 7,4% vor acum să cumpere o casa, iar 1% intenționează să se mute cu chirie.

Cele mai importante aspecte care sunt luate în calcul la alegerea unei locuințe sunt:

1. compartimentarea eficientă

2. calitatea construcției și a finisajelor

3. existenta unui spațiu exterior (grădină / terasă)

4. confortul sporit (luminozitate, izolație, intimitate etc.)

5. existența spațiilor anexe (locuri de parcare, boxe)

Top 5 facilitați dorite de cumpărători într-un ansamblu rezidențial:

1. spații verzi / parcuri

2.  piață / supermarket

3. școală

4. locuri de joacă

5.  farmacii

Pentru cei care au lucrat de acasă, percepția asupra locuinței s-a schimbat, astfel că 30% dintre aceștia își doresc o camera în plus pentru a-și amenaja biroul, în timp ce 43% ar vrea o grădină sau o terasă.

Related posts

Grecia începe să taxeze turiștii

Adina Meyers

Cel mai mare mural din România, la Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu – FOTO

Adina Meyers

Eclectic Interior Style for Summer 2016 by Christian Lacroix

Adina Meyers