LifeStyle

Ecophon: protectie fonica de la Saint-Gobain Rigips

Saint-Gobain Rigips, una dintre cele mai importante companii producatoare de materiale de constructii din Romania, aduce in atentia pietei produsele Ecophon® destinate amenajarilor cu protectie fonica.

Aceste produse sunt incluse in clasa de absorbtie A, avand un coeficient de absorbtie mai mare de 0,9. Materia prima folosita este sticla reciclabila in proportie de 70%, sunt realizate cu tehnologia 3RD.

Suprafata reflecta foarte bine lumina, ceea ce aduce un plus de luminozitate in incapere, sistemele sunt usor de montat, fiind compatibile atat ca sisteme de plafon, cat si pe pereti. Din categoria produselor Ecophon® fac parte solutii specifice pentru domeniul rezidential, birouri, precum si pentru aplicatii speciale, cum sunt salile da clasa, cele de spectacole, in special cele pentru concerte.

De altfel, Saint-Gobain Rigips sustine initiativa de a crea un mediu propice invatarii in cadrul scolii in Romania. Numeroase studii despre influenta zgomotelor asupra procesului educational demonstreaza ca exista numeroase efecte nocive ale zgomotelor iar, pe de alta parte, o acustica buna poate avea efecte benefice.

Saint-Gobain Rigips a oferit plafonul acustic de ultima generatie marca Ecophon®, tip Master Rigid, produs in uzinele Saint Gobain din Hyllinge, Suedia, pe o suprafata de tavan de aproximativ 50 mp Colegiului National „Ion Creanga“ din Bucuresti, plafonul fonoabsorbant fiind montat intr-una din salile de curs ale institutiei.

„Speram ca prin acest proiect sa servim drept inspiratie si altor unitati de invatamant care doresc sa aduca un plus de sanatate si de confort mediului scolar existent si sa creasca nivelul de performanta al elevilor si al profesorilor”, spune Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Rigips.  

Related posts

Tinuta impecabila cu statia de calcat cu abur COMPACTPOWER™ de la Electrolux

Adina Meyers

UTICAM prezinta in premiera cele mai noi echipamente

Adina Meyers

Platforma Internațională de Teatru București # 5: istoria cu i mic (11 – 14 octombrie 2018)

Adina Meyers