Home

Ecologizare. Deșeurile de plastic din Delta Dunării, strânse în cadrul acțiunii „Patrula zero plastic”

O acțiune de colectare a plasticului plutitor de pe canalele Deltei Dunării este derulată de voluntarii WWF România sub sloganul „Delta e la noi acasă”.

Participanții la acțiunea „Patrula zero plastic” vor colecta în lunile iulie-septembrie deșeurile din plastic de pe canalele Deltei Dunării și le vor depune în țarcurile special amenajate în localitățile Mahmudia, Sulina, Crișan și Sf. Gheorghe.

„Până în luna septembrie, Patrula Zero Plastic va merge în toate localitățile din proiect, în trasee de o zi, două sau trei, și va colecta plasticul din zonele adiacente acestora. La Mahmudia vor fi curățate în timpul acțiunilor și canalul Litcov, zona renaturată Incinta Carasuhat, lacurile din zonă și malurile localităților Murighiol și Dunavăț”, au arătat reprezentanții WWF România.

Zonele vizate

Plasticul va fi strâns și din zonele Crișan – canalele Caraorman și Ceamurlia, lacurile adiacente și Mila 23, Sulina – canal plajă, Dunărea Veche și Sfântu Gheorghe – Gârla turcească, lacurile adiacente și meandre.

Inițiatorii acțiunii susțin că problema plasticului care plutește în derivă pe Dunăre este una spinoasă, iar operatorii serviciilor de colectare a deșeurilor în Delta Dunării spun că nu au resurse suficiente, în condițiile în care colectarea și transportul deșeurilor sunt dificile și scumpe.

Related posts

10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români – FOTO

Adina Meyers

Comoara unică din România. Se găseşte în biblioteca din Râmnicu Vâlcea – FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Doi castori care fac baie, surprinși în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei | VIDEO adorabil

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe