Amenajari Interioare

Dulapul perfect pentru dormitorul tău – spațiu, design, materiale

Dulapul serveşte drept spaţiu de depozitare al componentelor garderobei tale, iar alegerea unui astfel de obiect trebuie făcută cu deosebită atenţie. Dacă patul reprezintă elementul central al dormitorului, dulapul îl secondează ca importanţă. Acesta trebuie să fie suficient de încăpător pentru garderoba existentă, dar şi pentru articolele pe care le-ai putea achiziţiona în viitor. Designul trebuie să fie unul în ton cu modul în care ţi-ai decorat restul camerei, la fel şi materialele.

Spaţiul pe care îl oferă dulapul unui dormitor

Decisive pentru modul în care trebuie să arate dulapul pe care îl alegi sunt forma şi dimensiunea dormitorului tău. Dacă ai un dormitor mare, şi dulapul poate fi de dimensiuni generoase, dar dacă eşti restricţionat de spaţiu, va trebui să te rezumi la un obiect cât mai practic. Ţine cont de toate elementele pe care vrei să le stochezi în dulap, de la încălţăminte până la haine de iarnă şi raţionalizează totul, în aşa fel încât să nu intri în criză de spaţiu. Dulapul trebuie să fie încăpător, dar nu poate ocupa nici jumătate din cameră, astfel că s-ar putea să fie nevoie de unele compromisuri în garderoba ta.

În cazul în care dormitorul are anumite particularităţi specifice, precum tavan curbat ori dimensiune foarte mică, cel mai probabil va trebui să te îndrepţi către un obiect creat la comandă. Asta nu este neapărat ceva de speriat, pentru că de multe ori obiectele comandate sunt chiar mai ieftine decât cele standard disponibile în magazinele de mobilă. Această variantă oferă şi alte avantaje, precum posibilitatea de a alege formele, culoarea şi structura dulapului. Un truc excelent pentru câştigarea de spaţiu este prinderea dulapului direct în perete, dar în acest caz trebuie să îţi asumi riscul de a nu-l putea deplasa. Dacă nu te încântă ideea, poţi opta pentru un dulap de sine stătător, care poate fi uşor mutat pe alt perete sau chiar în altă cameră.

Designul dulapului şi cel al întregului spaţiu

Poziţionat pe verticală, un dulap pentru dormitor va atrage întotdeauna atenţia persoanelor care intră în cameră, aşa că modul în care acesta arată are un impact vizual important. Dulapul modular trebuie să se potrivească foarte bine cu restul camerei din punct de vedere cromatic şi am formelor. Dacă mergi pe varianta unui dormitor complet, cu siguranţă că producătorii obiectelor au avut grijă ca acestea să se îmbine excelent, dar dacă e nevoie să alegi varianta unui dulap comandat, trebuie să ţii cont de unele aspecte.

Dulapul trebuie să fie de o culoare care să se îmbine armonios cu cea a pereţilor şi a podelei. Sunt de preferat culorile neutre şi nonculorile. Textura exterioară a obiectului trebuie să se potrivească şi ea cu cea a ramei patului şi a celorlalte elemente componente ale mobilei pentru dormitor, precum noptiera sau fotoliul.

Caută să asiguri o armonie între dulap şi restul camerei, atât din punct de vedere al dimensiunii, cât şi al celorlalte elemente de design, precum textură, culoare şi formă. Dulapul nu trebuie să fie un accesoriu strident pentru cameră, ci parte integrată în ansamblul acesteia.

Materialele unui dulap pentru dormitor

Cel mai comun şi practic material utilizat în fabricarea dulapurilor este lemnul. Elegant şi rezistent, lemnul de calitate asigură longevitate dulapului şi cu siguranţă aduce un plus de valoare esteticii încăperii, dar presupune şi costuri ridicate. Mobila din lemn masiv a redevenit la modă, iar preţul unui astfel de dulap poate fi nerentabil în condiţiile în care oamenii au tendinţa să îşi redecoreze în mod frecvent camerele. O investiţie într-un dulap de lemn masiv te va obliga să-l păstrezi pe acesta o bună perioadă de timp. Dacă ştii că îţi place să redecorezi des, poate ar fi bine să te orientezi după alternative mai ieftine. Mobila din PAL este o bună variantă în acest sens.

Dacă vrei să achiziţionezi un dulap pentru dormitor, urmăreşte să faci alegerea potrivită pentru necesităţile tale. Trebuie să găseşti un dulap spaţios, dar care să se potrivească bine şi cu celelalte componente ale dormitorului. Urmăreşte să alegi un obiect care să te scutească de grija de a nu avea unde să-ţi depozitezi hainele şi ai grijă şi la aspect, pentru că dulapul va atrage întotdeauna privirile celor care intră în camera ta.

Related posts

Stilul vintage – Cum poate schimba un obiect vechi look-ul unei locuinte

Adina Meyers

Ghid practic pentru mobilarea casei

Adina Meyers

La 24 km de Bucureşti: reşedinţă pentru o familie cu doi copii

Adina Meyers