Amenajari Exterioare Gradinarit

Drujba se poate dovedi extrem de utila daca ai casa la tara – noi iti spunem pe care sa o alegi!

Pentru cei care au o casa la tara putem spune ca unele unelte devin indispensabile, iar in opinia noastra drujba face si ea parte din aceasta categorie. Asta pentru ca numarul de situatii in care ne poate ajuta este unul destul de mare, dupa cum vei putea vedea in randurile urmatoare.

Din moment ce citesti acest articol este destul de clar ca nu esti profesionist si nu cunosti foarte bine acest domeniu. Nu te vom sfatui deci sa dai o gramada de bani pe astfel de unelte motorizate, iar asta pentru ca modelele mai ieftine, dar alese cu atentie, tind sa fie arhisuficiente pentru o gospodarie obisnuita.

Un prim lucru pe care e bine sa il stii este acela ca drujbele se impart in doua mari categorii, in functie de modul de alimentare. Avem de ales asadar dintre o drujba cu motor pe baza de combustibil si o drujba cu motor electric. Ambele vin la pachet atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje, pe care daca le stii o sa iti fie foarte usor sa optezi pentru una in detrimentul celeilalte.

Modelul electric este cel care te ajuta prin gospodarie la treburile nu foarte complexe. Aceste drujbe pot fi folosite si pentru a taia lemne, insa puterea lor nu ne permite sa le supunem la sarcini foarte grele, deci trunchii mai grosi de copaci pot reprezenta o problema. Modelele electrice mai pot veni si cu acumulatori, situatie in care pot oferi o libertate mai mare de miscare, desi tot depinzi de o sursa de curent electric, din moment ce autonomia nu e foarte grozava (in jur de 20 de minute). Cablul de asemenea te poate incurca in unele situatii.

De cealalata parte, drujba cu motor pe baza de combustibil este mult mai puternica si poate fi folosita chiar si pentru a taia copaci cu trunchiul foarte gros. Au intr-adevar un pret mai ridicat, insa nu cu mult, mai ales daca ne indreptam atentia catre un model pentru amatori. Aceasta iti ofera cea mai mare libertate de miscare, deoarece nu esti limitat de niciun cablu si sursa continua de curent electric.

Urmatorul pas este reprezentat de alegerea puterii de care ai nevoie. Acest indicator de performanta ne spune care vor fi sarcinile la care putem supune noua noastra drujba. Daca vorbim de un motor cu ardere interna atunci trebuie sa ne uitam nu doar la putere (care este masurata in cai putere) ci si la capacitatea cilindrica (pentru un gospodar obisnuit 45cc este arhisuficient), in timp ce in cazul modelelor electrice puterea se masoara in watti (aici pentru multe persoane este suficienta o putere cuprinsa in intervalul 1500 – 2000 W).

Lungimea lamei nu trebuie sa fie nici ea neglijata. Vei face alegerea in functie de care este scopul pentru care cumperi o astfel de unealta motorizata. De exemplu, daca tot ce vrei sa faci este sa cureti pomii de crengile moarte si sa tai cateva lemne nu foarte groase atunci o lama de 35 cm este mai mult decat suficienta.

Related posts

Palatul Ştirbey va fi restaurat. Ce va găzdui clădirea monument istoric

Adina Meyers

Arcade pentru plantele cataratoare

Adina Meyers

Baie în stil rustic

Adina Meyers