Amenajari Exterioare Gradinarit

Pădurea clienților Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, în urma acțiunii ”Plantăm fapte bune în România” – 2017

Pădurea clienților Barlinek a crescut cu peste 45.000 de copaci, în urma acțiunii ”Plantăm fapte bune în România” – 2017

 

Pe 18 noiembrie 2017, pentru al treilea an consecutiv, Barlinek România s-a alăturat inițiativei naționale de împădurire bazată pe voluntariat și implicare socială,  susținând proiectul ”Plantăm fapte bune în România”. De asemenea, la acțiune au participat peste 50 de voluntari ai Barlinek România, care au contribuit alături de Asociația ACTIV la împădurirea zonei Moinești din județul Bacău. Astfel, după trei ani de implicare în campaniile de împădurire, pădurea Barlinek din România numără peste 130.000 de copaci.

Grupul Barlinek, lider în producţia de parchet stratificat la nivel global, și-a luat angajamentul să se implice în mod activ, în influențarea pozitivă a vieții oamenilor. În centrul preocupărilor sale se află asigurarea pe termen lung a unui echilibru între prelucrarea materiei lemnoase și reîmpădurire. De asemenea, compania depune eforturi ca tehnologiile folosite şi produsele finite  să fie neutre din punct de vedere al impactului asupra mediului înconjurător.

Pentru conservarea resurselor forestiere, Grupul Barlinek a inițiat programul de împădurire cunoscut sub numele de "Regula 1 pentru 1". Scopul acestui proiect este de a compensa natura pentru materia primă valoroasă, respectiv lemnul folosit de companie pentru fabricarea produselor sale, prin plantarea unui copac pentru fiecare pachet de parchet Barlinek, marcat cu logo-ul acţiunii.  Astfel, clienții companiei au motiv dublu de bucurie. În primul rând, se pot bucura de podeaua frumoasă din lemn natural și, în al doilea rând,  au satisfacția că, datorită lor, sunt plantați copaci. 

Pădurea clienților Barlinek se extinde astfel, în fiecare an. Unii copaci cresc deja de zece ani, iar alții noi, apar constant.  Datorită inițiativei Barlinek, "Pădurea Clienţilor" are deja 13 milioane de copaci plantați în întreaga lume.

Din 2015 compania implementează și în România programul  "1 pentru 1" când în colaborare cu Asociația de Proprietari de Pădure Valea Șieului, au fost plantați peste 45.000 de puieți, din care: 35.900 stejar, 3.100 frasin, 3.300 nuc, 2.700 salcâm. Toate plantările s-au făcut în regiunea Bistrița Năsăud.

Din 2016 compania Barlinek și-a unit forțele cu Asociația EcoAssist și a contribuit la plantarea a 42.500 de copaci în cadrul programului "Plantăm fapte bune în România". Colaborarea și implicarea au continuat și în acest an, având ca rezultat plantarea a peste 45.000 de copaci tineri, care s-au alăturat celor deja plantați în anii precedenți, pentru bunăstarea generațiilor viitoare.

Implicarea de peste 17 ani în programe de protecție a mediului este un element important în strategia de dezvoltare pe termen lung a grupului Barlinek, prezent în 55 de ţări de pe 5 continente. Mai multe detalii despre Barlinek, proiectele ecologice derulate, inspirație și idei pe site-ul Barlinek.

Related posts

Gradini amenajate in spatii mici

Adina Meyers

Cum să organizezi un picnic

Adina Meyers

Idei de vis pentru gradini de mici dimensiuni

Adina Meyers