Concepute şi realizate de către designerul Corina Săftescu într-un stil clasic actual, aceste dormitoare de adolescenţi păstrează o atmosferă aerisită, tinerească, dar totuşi elegantă.

“Am vrut să obţin un decor care să nu se demodeze curând şi care să se potrivească vârstei celor doi fraţi”, a afirmat designerul.

Dormitoarele copiilor, frate şi soră, au fost decorate ţinând cont de stilul de amenajare al casei, dar şi de vârstele celor doi, care nu mai sunt tocmai copii. Gândite în primul rând din punct de vedere practic, aceste încăperi sunt multifuncționale, beneficiind de numeroase locuri de depozitare. Astfel, camera fetei se distinge printr-o atmosferă romantică, feminină, conferită de accentele de roșu-grena.

În schimb, camera băiatului are mobilier elegant, cu aspect masiv, în nuanțe închise, completat cu draperii și textile de pat ce echilibrează şi relaxează aerul sobru.

Pentru decorarea pereţilor, designerul a preferat litografii cu flori și insecte înrămate la Kon Art, cu paspartuuri colorate, care le accentuează.

Dormitorul băiatului este sobru și masculin, însă textilele folosite au rolul de a îndulci atmosfera. Draperiile și materialele textile din întreaga casă au fost cumpărate și confecționate la Casa Mosibel din Timișoara.

Camera domnișoarei este cochetă și elegantă, soluțiile practice de locuire fiind la fel de importante ca latura estetică. Mobilierul cu linie clasică, din lemn masiv, prezintă ușoare influențe din stilul provensal, fapt ce conferă amenajării un aer cald, relaxat.

Pentru imagini cu detaliile amenajării accesaţi galeria foto.

Autor: Oana Voicu; Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Covoarele profesionale – indispensabile oricarei afaceri

Adina Meyers

I CAN SEE KIDS – Inovație în domeniul camerelor de supraveghere cu alarmă

Adina Meyers

Cum să zugrăvești o cameră – tipsuri de bază

Adina Meyers